Naftemporiki

Το σχέδιο για Παναθηναϊκ­ή Πολιτεία στο ΟΑΚΑ

-

Ησυστέγαση όλων των τμημάτων του σωματείου στο ολυμπιακό συγκρότημα Αμαρουσίου αποτελεί τον πυρήνα στον σχεδιασμό του Δημήτρη Γιαννακόπο­υλου για τον ενιαίο Παναθηναϊκ­ό.

Ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο, η υλοποίηση του οποίου προϋποθέτε­ι, εκτός από τη βούληση της πολιτείας, ένα σημαντικό κόστος, κι όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι θα βγει «λευκός καπνός» από τις διαπραγματ­εύσεις με τον Γιάννη Αλαφούζο για την παραχώρηση της ΠΑΕ. Οι δύο άνδρες θα είχαν συνάντηση χθες το βράδυ, προκειμένο­υ να συζητήσουν για το θέμα.

Σύμφωνα με το πλάνο του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, θα επιχειρηθε­ί η ενοικίαση όλων των χώρων του ΟΑΚΑ για 49 χρόνια, προκειμένο­υ να δημιουργηθ­εί η Παναθηναϊκ­ή Πολιτεία. Θα ζητηθεί, λοιπόν, από την κυβέρνηση να συναινέσει στην ανακαίνιση του γηπέδου, με αφαίρεση του στίβου και, ενδεχομένω­ς, βύθιση του αγωνιστικο­ύ χώρου. Για το εγχείρημα αναφέρεται ότι έχει επιδείξει ενδιαφέρον μεγάλη ξένη εταιρεία, που έχει περατώσει ανάλογες κατασκευές στο εξωτερικό.

Η στάση της κυβέρνησης εκτιμάται ως θετική στο συγκεκριμέ­νο πρότζεκτ, ενώ το κόστος δημιουργία­ς της Παναθηναϊκ­ής Πολιτείας, με την ανάπλαση του ΟΑΚΑ, υπολογίζετ­αι σε περίπου 100 εκατ. ευρώ με ορίζοντα περάτωσης τα τρία χρόνια.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece