Το σχέδιο για Παναθηναϊκή Πολιτεία στο ΟΑΚΑ

Naftemporiki - - Καιροσ Αθλητικα -

Ησυστέγαση όλων των τμημάτων του σωματείου στο ολυμπιακό συγκρότημα Αμαρουσίου αποτελεί τον πυρήνα στον σχεδιασμό του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για τον ενιαίο Παναθηναϊκό.

Ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο, η υλοποίηση του οποίου προϋποθέτει, εκτός από τη βούληση της πολιτείας, ένα σημαντικό κόστος, κι όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι θα βγει «λευκός καπνός» από τις διαπραγματεύσεις με τον Γιάννη Αλαφούζο για την παραχώρηση της ΠΑΕ. Οι δύο άνδρες θα είχαν συνάντηση χθες το βράδυ, προκειμένου να συζητήσουν για το θέμα.

Σύμφωνα με το πλάνο του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, θα επιχειρηθεί η ενοικίαση όλων των χώρων του ΟΑΚΑ για 49 χρόνια, προκειμένου να δημιουργηθεί η Παναθηναϊκή Πολιτεία. Θα ζητηθεί, λοιπόν, από την κυβέρνηση να συναινέσει στην ανακαίνιση του γηπέδου, με αφαίρεση του στίβου και, ενδεχομένως, βύθιση του αγωνιστικού χώρου. Για το εγχείρημα αναφέρεται ότι έχει επιδείξει ενδιαφέρον μεγάλη ξένη εταιρεία, που έχει περατώσει ανάλογες κατασκευές στο εξωτερικό.

Η στάση της κυβέρνησης εκτιμάται ως θετική στο συγκεκριμένο πρότζεκτ, ενώ το κόστος δημιουργίας της Παναθηναϊκής Πολιτείας, με την ανάπλαση του ΟΑΚΑ, υπολογίζεται σε περίπου 100 εκατ. ευρώ με ορίζοντα περάτωσης τα τρία χρόνια.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.