Προσφυγή της Uber κατά της TfL

Στόχος της εταιρείας η συνέχιση της παροχής υπηρεσιών

Naftemporiki - - Διεθνη/επιχειρησεισ -

ε δικαστήριο της βρετανικής

προσέφυγε χθες η Uber, προκειμένου να ανατρέψει την απόφαση της ρυθμιστικής αρχής μεταφορών του Λονδίνου που της αφαίρεσε την άδεια να λειτουργεί σε μια από τις βασικότερες αγορές της.

Η Υπηρεσία Μεταφορών του Λονδίνου (TfL) αιφνιδίασε τον περασμένο μήνα την Uber, την εταιρεία μίσθωσης οχημάτων με οδηγό, λέγοντας ότι δεν θα ανανεώσει την άδειά της μετά τα τέλη Σεπτεμβρίου. Η TfL επικαλέστηκε την προσέγγιση της εταιρείας στον τρόπο καταγγελίας σοβαρών ποινικών αδικημάτων και διενέργειας ελέγχων στο ποινικό μητρώο των οδηγών.

Το έγγραφο που κατέθεσε χθες η εταιρεία είναι μια σύντομη γνωστοποίηση της πρόθεσής της να προσφύγει στη δικαιοσύνη, παρά συγκεκριμένες λεπτομέρειες επί του θέματος.

Η Uber, η οποία επικρίθηκε από τον δήμαρχο του Λονδίνου Σαντίκ Καν ότι απασχολεί ένα «στρατό δικηγόρων», δήλωσε ότι ελπίζει να συνεχίσει να έχει επαφές με την TfL προκειμένου να βρεθεί μια λύση. «Ενώ σήμερα καταθέσαμε την προσφυγή μας προκειμένου οι Λονδρέζοι να μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή μας, ελπίζουμε να συνεχίσουμε να έχουμε εποικοδομητικές συζητήσεις με την TfL», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Uber. «Όπως έχει δηλώσει ο νέος μας διευθύνων σύμβουλος, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τα πράγματα σωστά», διευκρίνισε.

Η προσφυγή που κατατέθηκε χθες στο δικαστήριο του Γουεστμίνστερ είναι το πρώτο βήμα στο πλαίσιο μίας νομικής διαδικασίας που μπορεί να πάρει μήνες, ακόμη και χρόνια, για να ολοκληρωθεί.

Οι 40.000 οδηγοί της Uber στη βρετανική πρωτεύουσα θα μπορούν να συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία προσφυγής.

[SID:11405478]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.