Νέα αντιπαράθεση για τις τηλεοπτικές άδειες

Απορρίπτει η Ν.Δ. τα περί αλλαγής στάσης που της καταλογίζει η κυβέρνηση

Naftemporiki - - Πολιτικη -

«ΘΝ.Δ. όρυβο» χαρακτηρίζει η

τον ισχυρισμό του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά ότι η αξιωματική αντιπολίτευση μετακινήθηκε στις θέσεις της σχετικά με το τίμημα του διαγωνισμού των 35 εκατ. ευρώ.

Η Ν.Δ. τόνισε χθες ότι η θέση της στις τηλεοπτικές άδειες παραμένει «σταθερή», ξεκαθαρίζοντας ότι η γραμμή του κόμματος δεν έχει μετακινηθεί στο θέμα. Η Ν.Δ. δεν αναφέρθηκε ρητά στο θέμα της τιμής εκκίνησης, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι εξακολουθεί να μη συμφωνεί με το τίμημα των 35 εκατ. ευρώ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αποστροφή της δήλωσης του κ. Κυρανάκη περί «μη υπερβολικού τιμήματος» δεν αποδίδει επαρκώς την επίσημη θέση του κόμματος. «Η θέση της Νέας Δημοκρατίας για τις τηλεοπτικές άδειες είναι σταθερή. Από την έναρξη του δημόσιου διαλόγου για το θέμα, η Ν.Δ. πρότεινε η απόκτηση της τηλεοπτικής άδειας να συνδέεται με την άμεση καταβολή τέλους χρήσης. Χωρίς στημένους διαγωνισμούς» ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωσή της η Ν.Δ. και σημείωσε ότι ο καθορισμός του ποσού του τέλους χρήσης θα πρέπει να είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του ΕΣΡ. Επίσης καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι ακόμη και σήμερα «αρνείται να μεταφέρει στο ΕΣΡ τις αρμοδιότητες του υπουργού όπως επιβάλλει το Σύνταγμα». Συνέστησε, μάλιστα, στον κ. Παππά να μη δημιουργεί «θόρυβο στο δημόσιο διάλογο, ας απολογηθεί επιτέλους για τον αντισυνταγματικό του νόμο κι ας σεβαστεί τη συνταγματική επιταγή».

Νωρίτερα ο κ. Παππάς είχε κάνει λόγο για «διαφοροποίηση» της θέσης της Ν.Δ. απέναντι στην τιμή εκκίνησης των 35 εκατ. ευρώ. «Η δήλωση καταγράφεται στα θετικά, ιδιαίτερα η δήλωση ότι αυτά τα 35 εκατ. είναι ένα εύλογο τίμημα. Στην πολιτική αντιπαράθεση υπάρχουν ηθικά και θεσμικά όρια. Η θέση του κ. Κυρανάκη είναι για εμάς αυτονόητη και είναι θετικό ότι επαναλαμβάνεται και από τη δική τους τη μεριά. Το ΕΣΡ έχει αναφέρει πως θα υπάρχουν επτά άδειες και πλέον αυτός ο κύκλος πρέπει να κλείσει», δήλωσε ο κ. Παππάς.

[SID:11405658]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.