Διεθνής διάκριση ηγεσίας

«Για το έργο του τη διετία 2009-2011»

Naftemporiki - - Πολιτικη -

ΗΗγεσία

Διεθνής Ένωση για την

-International Leadership Association (ILA)- βράβευσε χθες στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του 19ου συνεδρίου της, τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Α. Παπανδρέου, «για τις ηγετικές του ικανότητες και για το έργο του ως πολιτικός και πρωθυπουργός της Ελλάδας την περίοδο 2009-2011».

Στο σκεπτικό της απόφασης για τη βράβευση σημειώνεται: «Ως πρωθυπουργός της Ελλάδας από το 2009 έως το 2011, ο Γιώργος Παπανδρέου συνειδητοποίησε πολύ καλά τι σημαίνει να βρίσκεσαι στην ηγεσία μιας χώρας σε μια ταραχώδη περίοδο.

Πολιτικός με πολύχρονη εμπειρία, όταν μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2007-2008, ανέλαβε την πρωθυπουργία, είχε την εντολή, αλλά και την αποφασιστικότητα να αυξήσει τη διαφάνεια και να μειώσει τη διαφθορά στην ελληνική διοίκηση, καθώς και τη βούληση να εργαστεί για τον εξανθρωπισμό της παγκοσμιοποίησης και τις οικονομικές της επιπτώσεις στους Έλληνες πολίτες.

Αντιμέτωπος με την πίεση του χρόνου και των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών αγορών, πήρε τη δύσκολη απόφαση να προχωρήσει σε προγράμματα λιτότητας και περικοπών στο πλαίσιο της Ευρωζώνης».

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου δήλωσε: «Το βραβείο αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα. Αποτελεί καθήκον κάθε πολιτικού που βρίσκεται σε θέση εξουσίας να δίνει το παράδειγμα, επιλέγοντας θαρραλέες αποφάσεις όταν πρόκειται για το κοινό συμφέρον. Οι αγώνες που πρέπει να δώσουμε σε αυτήν τη δύσκολη εποχή είναι πολλοί. Θα συνεχίσουμε».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά δήλωσε πως «η απόφαση της International Leadership Association να τιμήσει με το βραβείο ηγεσίας τον Γιώργο Παπανδρέου αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Ελλάδα και το Διεθνές Σοσιαλιστικό Κίνημα».

[SID:11405466]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.