Δωδεκαμελές επιστημονικό επιτελείο από τη Ν.Δ.

Κυρ. Μητσοτάκης: Είναι μαζί μας στην προσπάθεια να σχεδιάσουμε την Ελλάδα που μας αξίζει

Naftemporiki - - Πολιτικη -

η συγκρότηση δωδεκαμεΤλούς

ομάδας συμβούλων του κόμματος με επικεφαλής τον καθηγητή της Νομικής, Γιώργο Γεραπετρίτη, ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της χάραξης του σχεδίου του κόμματος για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Η ομάδα συμβούλων θα απαρτίζεται από τους εξής επιστήμονες: Θοδωρή Πελαγίδη, Γιώργο Ζαββό, Τάσο Αναστασάτο, Κωνσταντίνο Αραβώση, Βίκυ Λοΐζου, Δόμνα Μιχαηλίδου, Κωνσταντίνα Μπότσιου, Στέλιο Πέτσα, Ρεβέκκα Πιτσίκα, Αλεξάνδρα Σδούκου, Χρήστο Χάλαρη και Λεωνίδα Χριστόπουλο. Επικεφαλής της ομάδας θα είναι ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος είναι σήμερα διευθυντής του τομέα Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση της ομάδας υπογράμμισε ότι η ομάδα θα αποτελείται από «δώδεκα νέους ανθρώπους από το δημόσιο τομέα, την εκπαίδευση, το πανεπιστήμιο, την αγορά, την πραγματική οικονομία». «Είναι μαζί μας στην προσπάθεια να σχεδιάσουμε την Ελλάδα που μας αξίζει. Συνδυάζουν σπουδές, επαγγελματική πείρα, κέφι και διάθεση για συμμετοχή στα κοινά. Συμβάλλουν στη διαμόρφωση του προγράμματος της Ν.Δ. και των θέσεων των τομέων» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε, επίσης, ότι το νέο συμβούλιου αποτελείται από πρόσωπα που κάποιοι ονομάζουν τεχνοκράτες. «Προσωπικά θα τους έλεγα ανθρώπους που με την πείρα τους και -κυρίως- τη δουλειά τους, έχουν αποδείξει ότι μπορούν να προτείνουν λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα της πατρίδας μας» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι η επιστημονική ομάδα θα βοηθήσει στη διαμόρφωση του σχεδίου της Ν.Δ. για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση.

Αντιπαράθεση για την κάνναβη

Εν τω μεταξύ σκηνικό νέας αντιπαράθεσης δημιουργεί η προαναγγελία της κυβέρνησης για νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά με την παραγωγή και επεξεργασία φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα.

Ο τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ., Βασίλης Οικονόμου, στηλίτευσε την αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Τσιρώνη, υπέρ της ιδιόχρησης κάνναβης έναντι παράβολου. «Είναι προφανές ότι μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων υπάρχει πλήρης σύγχυση ακόμη και για ένα ήσσονος σημασίας νομοσχέδιο, που αποβλέπει και πάλι στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Η κυβέρνηση οφείλει, επιτέλους, να σοβαρευτεί και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, που η ίδια προκάλεσε και προκαλεί και δεν μπορούν βέβαια να λυθούν με τη χρήση κάνναβης» δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

Η Ν.Δ. εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και για τη διαβεβαίωσή της ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα. «Ο κ. Τζανακόπουλος ισχυρίστηκε σήμερα ότι δεν τίθεται θέμα νέων μέτρων. Λέει ψέματα και το γνωρίζει. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να επιβάλει και νέα μέτρα 7 δισ. ευρώ το 2018, το 2019 και το 2020. Μέτρα που θα μειώσουν και πάλι μισθούς, συντάξεις και επιδόματα» τόνισε η Ν.Δ.

[SID:11405585]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.