Μπαράζ εφόδων του ΣΔΟΕ

Κοινή ευρωπαϊκή επιχείρηση για πιθανό σκάνδαλο στη FIFA

Naftemporiki - - Καιροσ Αθλητικα -

Έφοδο σε οικίες και επαγγελματικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα πραγματοποίησαν στελέχη του ΣΔΟΕ προχθές Πέμπτη (12/10), ημέρα κατά την οποία έγινε γνωστό πως η Εισαγγελία της Ελβετίας ξεκίνησε ποινική διαδικασία κατά του πρώην γενικού γραμματέα της FIFA Ζερόμ Βαλκ και του γενικού διευθυντή των μέσων μαζικής ενημέρωσης του Κατάρ και προέδρου της Παρί Σεν Ζερμέν Νασέρ Αλ-Κελαϊφί για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των Μουντιάλ 2018, 2026 και 2030.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση του ΣΔΟΕ, οι ενέργειες των ελεγκτών εντάσσονταν «στο πλαίσιο συνεργασίας τόσο με τις ελληνικές και ευρωπαϊκές δικαστικές αρχές όσο και με συναρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές επιβολής του νόμου, για την υλοποίηση κοινής ευρωπαϊκής επιχείρησης ερευνών οικιών και επαγγελματικών εγκαταστάσεων που έλαβε χώρα ταυτόχρονα σε Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία.

Οι διενεργηθείσες έρευνες αφορούσαν υπόθεση ποινικής έρευνας που διεξάγει το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ελβετίας κατά πρώην γενικού γραμματέα της FIFA και κατά εκτελεστικού διευθυντή αλλοδαπής εταιρείας σε σχέση με την ανάθεση δικαιωμάτων σε μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Για τον σκοπό αυτό, όσον αφορά την Ελλάδα, συνεργάστηκαν το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ελβετίας, η EUROJUST με τον συντονισμό του υπηρετούντος σε αυτήν Έλληνα εισαγγελικού λειτουργού, η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών - Τμήμα Διεθνών Δικαστικών Συνδρομών, Ειδικός Ανακριτής Διεθνών Δικαστικών Συνδρομών και το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του ΣΔΟΕ Π.Δ. Αττικής και Αιγαίου.

Κατά τις διενεργηθείσες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή βοηθού εισαγγελέα από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ελβετίας και παρουσία Ελλήνων δικαστικών λειτουργών, κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τάμπλετ, κινητά τηλέφωνα και έγγραφα που θα ερευνηθούν και θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της διεξαγόμενης έρευνας».

[SID:11405339]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.