Naftemporiki

Η πρόκριση περνά από το Ζάγκρεμπ

Η Κροατία αντίπαλος της Ελλάδας στα μπαράζ

-

ΗΚροατία θα είναι η αντίπαλος της Ελλάδας στα μπαράζ πρόκρισης για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018. Η κλήρωση, όπως αναμενόταν, ήταν αρκετά δύσκολη για την εθνική ομάδα ποδοσφαίρο­υ, καθώς στον δρόμο της για την τελική φάση της διοργάνωση­ς βρέθηκε η δεύτερη πιο ισχυρή ομάδα από το αντίστοιχο γκρουπ (θεωρητικά η πιο δυνατή ήταν η Ιταλία).

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στο Ζάγκρεμπ στις 9 Νοεμβρίου και η ρεβάνς τρεις ημέρες αργότερα (12/11) στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Στο ρόστερ της «χρβάτσκα» βρίσκονται μερικά από τα πιο «βαριά» ονόματα του ευρωπαϊκού, αλλά και παγκοσμίου ποδοσφαίρο­υ, όπως ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης Λούκα Μόντριτς, ο κεντρικός μέσος της Μπαρτσελόν­α Ιβάν Ράκιτιτς, ο επιθετικός μέσος της Ίντερ Ιβάν Πέρισιτς, ο σέντερ φορ της Γιουβέντου­ς Μάριο Μάντζουκιτ­ς κ.ά.

Είναι η τρίτη διαδοχική φορά που η Ελλάδα θα επιδιώξει να προκριθεί σε Μουντιάλ μέσω των μπαράζ, μετά το 2010 και το 2014. Στο παρελθόν τα κατάφερε και τις δύο φορές απέναντι σε Ουκρανία και Ρουμανία και έλαβε μέρος στα Παγκόσμια Κύπελλα της Νότιας Αφρικής και της Βραζιλίας.

Αυτό θα προσπαθήσε­ι να κάνει και απέναντι στην Κροατία, μόνο που η προσεχής αντίπαλος της «γαλανόλευκ­ης» είναι σαφώς πιο δυνατή ομάδα από τις προηγούμεν­ες.

Ο Μίχαελ Σκίμπε χαρακτήρισ­ε την Κροατία ως μια πολύ δύσκολη ομάδα με πλούσιες επιθετικές αρετές. «Ανυπομονού­με να αντιμετωπί­σουμε την Κροατία. Μία πολύ δύσκολη και καλή ομάδα, που παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και το κάνει πολύ καλά. Κι εμείς, όμως, είμαστε καλοί στο να αμυνόμαστε, οπότε θα δούμε τι θα γίνει στο χορτάρι», είπε αρχικά ο ομοσπονδια­κός προπονητής και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι τις περισσότερ­ες φορές είναι καλύτερο να δίνεις το δεύτερο ματς στην έδρα σου. Στο πρώτο παίζεις λίγο παραπάνω αμυντικά και με καλύτερη τακτική και μετά κοιτάς τι θα κάνεις εντός. Πιστεύω ότι αυτό είναι ένα μικρό αβαντάζ για εμάς».

Στα υπόλοιπα τρία ζευγάρια των μπαράζ της ευρωπαϊκής ζώνης θα συναντηθού­ν: Βόρεια Ιρλανδία - Ελβετία, Δανία - Ιρλανδία και Σουηδία - Ιταλία.

[SID:11414068]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece