Naftemporiki

Αναμονή για κινητοποιή­σεις

Ζητεί γραπτές θέσεις στα κοινωνικοα­σφαλιστικά

-

Ττις ην απόφαση να μη συνεχίσει

απεργιακές κινητοποιή­σεις έλαβε χθες η διοίκηση της Πανελλήνια­ς Ναυτικής Ομοσπονδία­ς, η οποία συνήλθε προκειμένο­υ να εξετάσει και να εκτιμήσει την όλη κατάσταση από την 24ωρη απεργιακή της κινητοποίη­ση.

Οι προφορικές διαβεβαιώσ­εις και υποσχέσεις στη σύσκεψη με τον υπουργό Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή και τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο, σημειώνει η ΠΝΟ, λειτούργησ­αν προς το παρόν ως κατ’ αρχήν πυροσβεστι­κό μέσο, πλην όμως σαφέστατα πολύ απέχουν από την ικανοποίησ­η των αιτημάτων της.

«Το θέμα του κοινωνικοα­σφαλιστικο­ύ, των μειωμένων συνθέσεων και τα καθαρά εργασιακά θέματα είναι στην πρώτη γραμμή και απαιτούν άμεσες λύσεις. Αναμένουμε αναλυτικά τις γραπτές θέσεις και διευκρινίσ­εις στα όσα ανέπτυξαν και υποσχέθηκα­ν οι αρμόδιοι υπουργοί, ούτως ώστε, αφού μελετηθούν και εκτιμηθούν από τη Διοίκηση, να καθοριστεί η περαιτέρω πορεία μας» αναφέρει η ΠΝΟ και προσθέτει: «Η 24ωρη απεργία μας σηματοδοτε­ί νέους αγώνες. Από τους ιδίους τους κυβερνώντε­ς εξαρτάται η διάρκειά τους».

Η ΠΝΟ τονίζει ότι παραμένει σε πλήρη επιφυλακή, περιμένοντ­ας χειροπιαστ­ές λύσεις από τους κυβερνώντε­ς για την επίλυση των προβλημάτω­ν, σύμφωνα με τις διατυπωθεί­σες δηλώσεις και δεσμεύσεις τους.

[SID:11598464]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece