Οι συμβολαιογράφοι απαντούν στο κίνημα «Δεν Πληρώνω»

Μιλούν για ψευδή πληροφόρηση

Naftemporiki - - Κλαδοι / Φορεισ -

Γ«έχουν ια «δήθεν συλλογικότητες» που

περάσει πλέον σε άλλο επίπεδο», καθώς δεν δημιουργούν μόνο κοινωνική ένταση αλλά διαρρέουν ψευδείς ειδήσεις, κάνουν λόγο οι συμβολαιογράφοι σε ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες, μετά τα επεισόδια και την εισβολή διαδηλωτών - μελών του κινήματος «Δεν Πληρώνω» σε συμβολαιογραφείο της οδού Καποδιστρίου.

Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-ΠειραιώςΑιγαίου & Δωδεκανήσου τονίζει ότι είχε γνωστοποιηθεί πως δεν θα πραγματοποιηθεί χθες ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας τον οποίο προσπάθησαν να σταματήσουν, και αναφέρει ειδικότερα: «Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος, αν και παρακολουθεί με την απαιτούμενη ψυχραιμία τις βιαιότητες, στις οποίες προβαίνουν οι δήθεν συλλογικότητες, ωστόσο δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλός στην ψευδή πληροφόρηση της κοινής γνώμης. Ο πλειστηριασμός υποτιθέμενης πρώτης κατοικίας, στον οποίο αναφέρονται καταγγελτικά οι δήθεν συλλογικότητες ότι θα διενεργούνταν σήμερα είχε γνωστοποιηθεί προς όλους ότι δεν θα πραγματοποιηθεί. Φαίνεται λοιπόν ότι έχουν περάσει πλέον σε άλλο επίπεδο: δεν δημιουργούν μόνο κοινωνική ένταση μέσω βίαιων επεισοδίων, αλλά επιδιώκουν διαρρέοντας ψευδείς ειδήσεις σε σχέση με τους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις εξυπηρετώντας προφανώς είτε ιδιοτελή συμφέροντα είτε να παρουσιαστούν ως αυτόκλητοι προστάτες των πολιτών. Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος παραμένει στη διάθεση και προς ενημέρωση των πολιτών σε σχέση με τα πραγματικά στοιχεία των προγραμματισμένων πλειστηριασμών ως θεματοφύλακας του νόμου και της αλήθειας».

Στο μεταξύ, ελεύθερα αφέθησαν τα οκτώ άτομα που προσήχθησαν από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της σχετικής διαμαρτυρίας εναντίον των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών (υπενθυμίζεται ότι η διενέργεια των πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία έχει ανασταλεί έως τις 21 Φεβρουαρίου, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου). [SID:11689791]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.