Ελλάδα - Τσεχία από 4 κόκκινες κάρτες

Οι 2 χώρες με τις χειρότερες επιδόσεις στην εφαρμογή του κοινοτικού δικαίου και τη λειτουργία της ενιαίας αγοράς

Naftemporiki - - Οικονομια - Του Νίκου Μπέλλου

ΗΕλλάδα ήταν το 2017 μαζί με την Τσεχία οι χώρες με τις λιγότερο καλές επιδόσεις στον σχετικό πίνακα της Κομισιόν για τη λειτουργία της ενιαίας αγοράς.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης που δημοσιοποίησε χθες η Κομισιόν για την παρακολούθηση της εφαρμογής του κοινοτικού δικαίου, αλλά και τη λειτουργία της ενιαίας αγοράς.

Ο πίνακας αποτελεσμάτων της ενιαίας αγοράς αξιολογεί τον τρόπο με τον οποίο τα κράτη-μέλη της εφαρμόζουν αυτούς τους κοινοτικούς κανόνες και εντοπίζει τις αδυναμίες που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με την καταβολή μεγαλύτερων προσπαθειών από τις χώρες της Ε.Ε. και την Επιτροπή.

Με βάση τις επιδόσεις τους το 2017, τα κράτη-μέλη έλαβαν 152 πράσινες κάρτες, 135 κίτρινες και 49 κόκκινες. Οι κάρτες δείχνουν σε ποιους τομείς αριστεύουν (πράσινες), σε ποιους έχουν μέτριες επιδόσεις (κίτρινες) και σε ποιους οι επιδόσεις τους είναι κάτω του μέσου όρου (κόκκινες).

Γενικά, οι χώρες με τις καλύτερες επιδόσεις ήταν η Φινλανδία, η Δανία και η Σλοβακία, ενώ τις περισσότερες κόκκινες κάρτες έλαβαν η Τσεχία, η Ιρλανδία και η Ελλάδα.

Η χώρα μας αλλά και η Τσεχία έλαβαν από 4 κόκκινες κάρτες, που ήταν και οι περισσότερες που δόθηκαν σε κράτοςμέλος επί συνόλου 49. Οι κόκκινες κάρτες αφορούσαν τον αριθμό των προσφυγών και προδικαστικών διαδικασιών, της νομοθεσίας για τις δημόσιες συμβάσεις και της λειτουργίας των διαδικτυακών πυλών πληροφόρησης των πολιτών «EURES» και «Η Ευρώπη σου».

Η γενική εικόνα δείχνει ότι τα κράτη-μέλη βελτιώθηκαν όσον αφορά την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων, τη μεταφορά των κανόνων που συνδέονται με την ενιαία αγορά και την ανάπτυξη εργαλείων που υποστηρίζουν την ορθή λειτουργία της ενιαίας αγοράς στην πράξη (Η Ευρώπη σου, e-Certis, και EURES). Ωστόσο, σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση του πίνακα, τα κράτη-μέλη έλαβαν επίσης περισσότερες κόκκινες κάρτες στους τομείς του ανοίγματος των διασυνοριακών συναλλαγών εμπορευμάτων και υπηρεσιών, της δικαιοσύνης, των συστημάτων δημόσιων συμβάσεων και του αριθμού των διαδικασιών παράβασης.

Προδικαστική και δικαστική διαδικασία

Αναφορικά με τις ακριβείς υποθέσεις παράβασης (προδικαστική και δικαστική διαδικασία), εναντίον της Ελλάδας υπήρχαν σε εκκρεμότητα 78 περιπτώσεις το 2017, από 86 το 2016.

Όσον αφορά τις υποθέσεις καθυστερημένης μεταφοράς, η Ελλάδα είχε σε εκκρεμότητα 33 περιπτώσεις, από 32 το 2016. Το Βέλγιο, η Κύπρος και η Πορτογαλία είχαν τον μεγαλύτερο αριθμό εκκρεμών υποθέσεων, ενώ τον μικρότερο αριθμό εκκρεμών υποθέσεων είχαν η Ιταλία, η Δανία και η Ουγγαρία.

Όπως τονίζει η Κομισιόν, για να μπορέσουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα του δικαίου της Ε.Ε. είναι σημαντικό να μεταφέρουν τα κράτη-μέλη στην εθνική έννομη τάξη τους τις ευρωπαϊκές οδηγίες εντός των προθεσμιών που έχουν ταχθεί.

Το 2017 ο αριθμός των νέων διαδικασιών παράβασης που αφορούσαν καθυστερημένη μεταφορά μειώθηκε απότομα κατά 34% (από 847 υποθέσεις το 2016 σε 558 το 2017) και είναι πιο κοντά στο επίπεδο του 2015 (543 υποθέσεις).

Για να διευκολύνει την έγκαιρη και ορθή μεταφορά, η Επιτροπή εξακολούθησε να επικουρεί τα κράτη-μέλη, προετοιμάζοντας σχέδια εφαρμογής, ειδικούς δικτυακούς τόπους και έγγραφα καθοδήγησης και φροντίζοντας να ανταλλάσσονται καλές πρακτικές κατά τις συνεδριάσεις των ομάδων εμπειρογνωμόνων.

Πέρυσι, η Επιτροπή παρέπεμψε πέντε κράτη-μέλη στο Δικαστήριο της Ε.Ε. ζητώντας να επιβληθούν χρηματικές ποινές: πρόκειται για δύο υποθέσεις κατά του Βελγίου, δύο υποθέσεις κατά της Κροατίας και από μία υπόθεση κατά της Σλοβακίας, της Σλοβενίας και της Ισπανίας.

Όπως επισημαίνει η Κομισιόν, οι πολίτες, οι επιχειρήσεις, οι ΜΚΟ και άλλοι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να καταγγέλλουν εικαζόμενες παραβάσεις του δικαίου της Ε.Ε. μέσω ηλεκτρονικού εντύπου καταγγελίας που διατίθεται στη δικτυακή πύλη EUROPA - Τα δικαιώματά σας. Το 2017 η πλειονότητα των καταγγελιών που υποβλήθηκαν αφορούσαν τη δικαιοσύνη και τα δικαιώματα των καταναλωτών, την απασχόληση, την ενιαία αγορά της Ε.Ε., τη βιομηχανία και θέματα των ΜΜΕ. Στο πλαίσιο του ηλεκτρονικού εντύπου καταγγελίας, το SOLVIT μπορεί να βοηθήσει πολίτες και επιχειρήσεις να επιλύσουν τα προβλήματα που έχουν με μια δημόσια αρχή άλλης χώρας της Ε.Ε.

Σύμφωνα με τον πίνακα της Κομισιόν, οι χώρες με τις καλύτερες επιδόσεις

-τις περισσότερες πράσινες κάρτεςήταν η Φινλανδία, η Δανία και η Σλοβακία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.