Επενδυτικές ευκαιρίες κρύβει το Ιράκ

Η ανοικοδόμηση της χώρας στο επίκεντρο του 3ου φόρουμ στην Αθήνα

Naftemporiki - - Κλαδοι / Φορεισ -

Οχθες λοκληρώθηκε με επιτυχία

το «3ο Ετήσιο ΙρακινοΕυρωπαϊκό Φόρουμ Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, από το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Αναπτύξεως σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο της Βαγδάτης.

Τα πρόσφατα επιτεύγματα του Ιράκ, η νίκη επί της τρομοκρατίας και οι θετικές πολιτικές εξελίξεις έχουν καταφέρει να ενισχύσουν το κύρος του Ιράκ διεθνώς και να ανοίξουν τον δρόμο προς μία νέα εποχή, αυτή της ανοικοδόμησής του, ανέφεραν μεταξύ άλλων στις τοποθετήσεις τους υπουργοί, κρατικοί αξιωματούχοι από το Ιράκ και την Ελλάδα, Ιρακινοί και Έλληνες επιχειρηματίες, καθώς και εκπρόσωποι ευρωπαϊκών εταιρειών.

Πολλές χώρες, μαζί με περιφερειακούς και διεθνείς οργανισμούς, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή στο τεράστιο αυτό έργο, ενώ ο ιρακινός ιδιωτικός τομέας, εκπροσωπούμενος από την Ένωση Επιμελητηρίων Εμπορίου και Βιομηχανίας του Ιράκ, διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην προσέλκυση διεθνών εταιρειών, με σκοπό να εισέλθουν σε συνεργασία με τους Ιρακινούς ομολόγους τους.

Το Φόρουμ, στο οποίο χορηγός επικοινωνίας είναι η «Ναυτεμπορική», έδωσε έμφαση στον ρόλο του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Βαγδάτης και την αναζήτηση επιχειρηματικών συνεργασιών μεταξύ του ιρακινού ιδιωτικού τομέα με τους Ευρωπαίους εταίρους. Τα θέματα και οι συζητήσεις του Φόρουμ είχαν άμεση σχέση με την ανοικοδόμηση του Ιράκ και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του, του πετροχημικού και αγροτικού τομέα, ενώ υπήρξε συνεδρία σχετικά με τη νεοφυή επιχειρηματικότητα και τη διά βίου μάθηση.

Τέλος, καθ’ όλη τη διάρκεια του Φόρουμ υπήρχαν συναντήσεις Β2Β σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς, όπως μηχανική, κατασκευές, δομικά υλικά / βιομηχανία πετρελαίου & υπηρεσίες / ενέργεια, ηλεκτρικά προϊόντα / γεωργία, βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων / φαρμακευτικά προϊόντα, καλλυντικά / αγορά ακινήτων, τουρισμός / ναυτιλία, μεταφορές, εφοδιαστική αλυσίδα (Logistics) / τηλεπικοινωνίες, τεχνολογία της πληροφορίας / προϊόντα & συστήματα ασφαλείας / κλωστοϋφαντουργία, ένδυση, κοσμήματα, αξεσουάρ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.