Αυξημένος 4,3% στα 148,7 εκατ. ο τζίρος της Ε. Ι. Παπαδόπουλος

Ενίσχυση εξαγωγών, ανάπτυξη νέων προϊόντων, επενδύσεις εκσυγχρονισμού των μονάδων παραγωγής

Naftemporiki - - Επιχειρησεισ - Της Δανάης Αλεξάκη

Γλυκιά επίγευση άφησε το 2017 στην αμιγώς ελληνική βιομηχανία μπισκότων και αρτοσκευασμάτων Ε. Ι. Παπαδόπουλος, με την εταιρεία να επιτυγχάνει, για ακόμα μία χρονιά, ενίσχυση μεγεθών, θωράκιση της ηγετικής της θέσης στην εσωτερική αγορά και διψήφια αύξηση εξαγωγών, διατηρώντας πάντα την κερδοφόρα της τροχιά.

Οι πληροφορίες της «Ν» αναφέρουν ότι για φέτος η εταιρεία προσβλέπει σε αντίστοιχες θετικές επιδόσεις εντός και εκτός συνόρων, επικεντρώνοντας τη στρατηγική της στην ανάπτυξη του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου, ενώ ταυτόχρονα υλοποιεί επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 11 εκατ. ευρώ που αφορά τον εκσυγχρονισμό/ενίσχυση των μονάδων παραγωγής της.

Βασική επιδίωξη της εταιρείας για την εγχώρια αγορά παραμένει η διατήρηση των μεριδίων που κατέχει στην μπισκοτοποιία, καθώς και της σημαντικής θέσης στον τομέα των αρτοσκευασμάτων, όπου ηγείται στις premium φρυγανιές. Eιδικά για την κατηγορία του ψωμιού, στην οποία η Παπαδοπούλου κατέχει την τρίτη θέση, με μερίδιο το οποίο υπολογίζεται ότι το 2017 κυμάνθηκε στο 15% στα σούπερ μάρκετ και στο 17% στη μικρή λιανική, οι πληροφορίες θέλουν την εταιρεία να στοχεύει στη δυναμική ενίσχυση του μεριδίου της. Προς αυτή την κατεύθυνση, μέρος του φετινού επενδυτικού σχεδιασμού αφορά την επέκταση των εγκαταστάσεων παραγωγής ψωμιού στα Οινόφυτα.

Ταυτόχρονα, οι πληροφορίες θέλουν την εταιρεία να έχει βάλει στο στόχαστρό της την περαιτέρω ανάπτυξη του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου, εξετάζοντας τις δυνατότητες εισόδου σε νέες κατηγορίες, πάντα στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, ήτοι την αρτο-μπισκοτοποιία.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των εσόδων κατά τη φετινή χρονιά, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, οι πωλήσεις βαίνουν με βάση τους στόχους της εταιρείας, οι οποίοι προσβλέπουν σε λίγο υψηλότερα επίπεδα αύξησης σε σχέση με το 2017. Σε κάθε περίπτωση, η βασική φιλοσοφία της εταιρείας εξακολουθεί και φέτος να κινείται στον άξονα της επώνυμης διείσδυσης των προϊόντων στα οργανωμένα δίκτυα λιανικής, τόσο σε επίπεδο εγχώριας αγοράς όσο και στις διεθνείς, με έμφαση στις ευρωπαϊκές και τις αγορές της Μέσης Ανατολής.

Αναφορικά με την πορεία των μεγεθών της Ε. Ι. Παπαδόπουλος κατά την περσινή χρονιά, οι πληροφορίες της «Ν» αναφέρουν ότι τα έσοδα το 2017 ενισχύθηκαν κατά 4,3% στα 148,7 εκατ. ευρώ έναντι 142,7 εκατ. ευρώ το 2016. Βασική παράμετρος στην αύξηση του τζίρου αποτελεί το γεγονός ότι η εταιρεία δεν προχώρησε σε ανατιμήσεις των προϊόντων της, πολιτική που έχει διατηρήσει σε όλη τη διάρκεια της ύφεσης. Σε επίπεδο κερδοφορίας, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, τα προ φόρων αποτελέσματα ενισχύθηκαν κατά 6% στα 10,6 εκατ. ευρώ, ενώ το bottom line της εταιρείας ήταν αυξημένο κατά 7,2% στα περίπου 7,5 εκατ. ευρώ. Σε επενδυτικό επίπεδο, η εταιρεία διέθεσε πέρυσι συνολικά κεφάλαια ύψους 3,2 εκατ. ευρώ.

Σχετικά με τις διεθνείς επιδόσεις της Ε. Ι. Παπαδόπουλος, συνεχίστηκε η εφαρμογή της εταιρικής στρατηγικής, η οποία βασίζεται κυρίως στην αναδιάρθρωση και ανάπτυξη του δικτύου διανομής και περαιτέρω ενίσχυσης του προωθητικού πλάνου ενεργειών υποστήριξης των προϊόντων. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία το 2017 παρουσίασε αύξηση εξαγωγών κατά 14,4% σε όγκο και κατά 18% σε αξία σε σχέση με το 2016.

Σημειώνεται ότι τα προϊόντα Παπαδοπούλου έχουν παρουσία σε 45 χώρες, με αιχμή του δόρατος στο χαρτοφυλάκιο των εξαγωγών της εταιρείας να παραμένει η σειρά Caprice. Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι δυνατές επιδόσεις εμφανίζουν επίσης και τα «γεμιστά» μπισκότα και τα cookies. Σε επίπεδο αγορών, η Γαλλία αποτελεί μια νέα πρόκληση για την εταιρεία, με τα πρώτα δείγματα γραφής να είναι θετικά, ενώ υψηλές αποδόσεις καταγράφουν τα προϊόντα Παπαδοπούλου στις αγορές του Αραβικού Κόλπου.

Η βασική φιλοσοφία της Ε. Ι. Παπαδόπουλος κινείται στον άξονα της επώνυμης διείσδυσης των προϊόντων της στα οργανωμένα δίκτυα λιανικής, τόσο σε επίπεδο εγχώριας αγοράς όσο και στις διεθνείς, με έμφαση στις ευρωπαϊκές και τις αγορές της Μέσης Ανατολής.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.