Άνοδος με χαμηλούς τζίρους

Έκλεισε στις 761,91 μονάδες, με +1,26% - Κέρδη 1,99% στην εβδομάδα

Naftemporiki - - Αγορεσ - Της Ιουλίας Ζαφόλια

Μεταξύ 754,17 και 763,54 μονάδων κινήθηκε χθες ο γενικός δείκτης που τερμάτισε τελικά στις 761,91 μονάδες με άνοδο 1,26%. Ποσοστό 0,47% κέρδισε ο δείκτης των τραπεζών, ενώ κατά 1,4% ενισχύθηκε αυτός της μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Σε εβδομαδιαία βάση ο βασικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 1,99%.

«Συνεχίστηκε η εικόνα των ιδιαίτερα χαμηλών τζίρων και του περιορισμένου εύρους διακύμανσης στην ελληνική αγορά την εβδομάδα που πέρασε. Παρά την υποχώρηση των spreads στα ελληνικά ομόλογα και την επιτυχημένη έκδοση ευρωομολόγου από τον ΟΤΕ (400 εκατ. ευρώ) με χαμηλό κουπόνι η αγορά έδειξε διάθεση σταθεροποίησης ακολουθώντας περισσότερο την τάση των ξένων αγορών χωρίς να έχει κάποια αξιόλογη βελτίωση στις μέσες ημερήσιες συναλλαγές. Αντίθετα η μικρή βελτίωση στα επίπεδα διαπραγμάτευσης του Γενικού Δείκτη ήρθε κυρίως από την κίνηση λίγων δεικτοβαρών μετοχών (ΕΕΕ +7,1%, Άλφα +3,7%, ΟΤΕ +3,2%), ενώ η υπόλοιπη αγορά κινήθηκε περισσότερο παθητικά ακολουθώντας το πρόσημο του δείκτη αναφοράς της αγοράς. Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης απο-

ΔΕΙΚΤΗΣ

ΔΙΑΦ.

% μακρύνθηκε από την ευαίσθητη ζώνη των 740 μονάδων χωρίς ωστόσο να αποκτήσει απόσταση ασφαλείας. Επί της ουσίας η αγορά κινείται οριζόντια σε ένα περιορισμένο εύρος 12 μονάδων στις 10 τελευταίες συνεδριάσεις χωρίς να διαφοροποιείται ιδιαίτερα. Τόσο οι αγοραστές όσο και οι πωλητές φαίνεται ότι δεν έχουν ακόμα αρκετές δυνάμεις για να μεταβάλουν αισθητά τα σημεία ισορροπίας του Γενικού Δείκτη, με αποτέλεσμα η βραχυπρόθεσμη εικόνα να βγάζει κάποια αναποφασιστικότητα, γεγονός το οποίο αντικατοπτρίζεται πλήρως στους ταλαντωτές και στην ουδετερότητα που διαπραγματεύονται» σχολιάζει ο κ. Μάνος Χατζηδάκης από την Beta AΧΕΠΕΥ. Επιστρέφοντας στα χθεσινά στατιστικά, η αξία συναλλαγών υπολογίστηκε σε 30,2 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος συναλλαγών έφθασε τα 24.420.889 τεμάχια. Από τους 117 τίτλους που συνολικά άλλαξαν χέρια, 59 σημείωσαν άνοδο, 30 υποχώρησαν, ενώ 28 παρέμειναν αμετάβλητοι. Η κεφαλαιοποίηση του Χ.Α. υπολογίστηκε σε 56,2 δισ. ευρώ. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές του ΟΤΕ (+4,05%) και του ΟΛΠ (+3,10%), ενώ αντιθέτως πτώση σημείωσαν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ (-1,25%) και της Eurobank (-0,48%).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.