Στον ρυθμό των τραπεζών η Wall Street

Θετικό πρόσημο στα ευρωπαϊκά ταμπλό, με εξαίρεση την Ισπανία

Naftemporiki - - Αγορεσ - Tου Γιάννη Παγκαλιά

Σδιέκρινε υγκρατημένη αισιοδοξία

τους επενδυτές την Παρασκευή, την τελευταία ημέρα μίας εβδομάδας που με εξαίρεση την Τετάρτη ήταν μια καλή εβδομάδα με τις μετοχές να καταγράφουν κέρδη.

Χθες τα χρηματιστήρια επιδόθηκαν σε χαμηλές πτήσεις και σε ελάχιστες περιπτώσεις κατέγραψαν απώλειες, σε μία ημέρα που τον ρυθμό έδωσε η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το δεύτερο τρίμηνο του 2018 των «βαριών χαρτιών» της Wall Street, των τραπεζών JP Morgan, Citigroup και Wells Fargo, με την τελευταία μόνο να παρουσιάζει έσοδα κατώτερα των εκτιμήσεων. Οι μετοχές των τριών τραπεζών κατέγραφαν απώλειες με αποτέλεσμα όλος ο τραπεζικός κλάδος να ασκήσει πιέσεις στον δείκτη S&P 500 και να κινείται οριακά σε θετικό έδαφος σε αντίθεση με τον Dow Jones που παρουσίαζε ενδοσυνεδριακά κέρδη πάνω από 0,35%. Ο Nasdaq μία ημέρα μετά το νέο ιστορικό ρεκόρ την Παρασκευή παρουσίαζε ενδοσυνεδριακά οριακές απώλειες.

Στην Ευρώπη ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 έκλεισε με κέρδη 0,17%, με τη μετοχή της Altran Technologies να γκρεμίζεται 28,21% μετά την ανακοίνωση πως βρήκε πλαστές εξαγορές ύψους 10 εκατ. δολαρίων στους λογαριασμούς της Aricent που εξαγόρασε πρόσφατα αντί 1,9 δισ. δολαρίων.

Στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχυόταν 0,47%, o CAC 40 στο Παρίσι ακολουθούσε πιο πίσω καταγράφοντας κέρδη 0,43%, στη Φραγκφούρτη ο DAX κέρδισε 0,38%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωνε άνοδο 0,17%, ενώ τέλος στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ 35 κατέγραψε απώλειες 0,33%.

Στην Ασία

Στην Ασία μικτή ήταν η εικόνα που παρουσίασαν τα χρηματιστήρια την Παρασκευή.

Στο Τόκιο ο χρηματιστηριακός Nikkei έκλεισε ενισχυμένος κατά 1,85%, με τον KOSPI στη Σεούλ να παρουσιάζει κέρδη 1,13%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Ηang Seng πρόσθεσε ποσοστιαία κέρδη 0,17%, ενώ τέλος στη Σαγκάη ο Shanghai υποχώρησε 0,22.

Στην Ασία γενικότερα όλη την εβδομάδα τα χρηματιστήρια κινήθηκαν ανοδικά μετά από αρκετό καιρό, διαγράφοντας ένα μέρος των απωλειών που έχουν υποστεί το προηγούμενο διάστημα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.