Μεθεόρτια... για Κλεισθένη

Naftemporiki - - Πολιτικη -

Δτην ιαξιφισμούς ακόμη και μετά

ψήφισή του από τη Βουλή προκαλεί το σχέδιο «Κλεισθένης» για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης το οποίο εγκρίθηκε με σχετική πλειοψηφία 150 βουλευτών τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Ευρεία πολιτική συναίνεση (241 βουλευτές) διαμορφώθηκε για την κατάτμηση της Β' Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής, ενώ αυξημένη πλειοψηφία (161 βουλευτές) επετεύχθη για την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Η υπερψήφιση του «Κλεισθένη Ι» με σχετική πλειοψηφία 150 «ναι» έναντι 123 «όχι» από την Ολομέλεια της Βουλής σχολιάστηκε από τη Ν.Δ. ως απόδειξη της «αδυναμίας» της κυβέρνησης. «Ο περιβόητος "Κλεισθένης" δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης» τόνισε. Σε αντίστοιχο μήκος κύματος τοποθετήθηκαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης και ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Κώστας Αγοραστός.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε μεν επί της αρχής με 150 ψήφους, όμως οι διατάξεις για την εφαρμογή συστήματος απλής αναλογικής στις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές εγκρίθηκαν με ευρεία πλειοψηφία 161 θετικών ψήφων, έναντι 111 αρνητικών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.