> Στασιμότητα

Naftemporiki - - Πολιτικη -

«Με τις προσπάθειες που γίνονται από την ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να φιλοδοξούμε ότι τα δύο στρατιωτικά στελέχη θα επιστρέψουν στην πατρίδα» δήλωσε ο αναπληρωτής Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης. Ο κ. Κουβέλης κατά τη θεμελίωση της νέας πτέρυγας της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα, που χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και στην τελετή της παράδοσης των πτυχίων στους αποφοίτους της σχολής έκανε αναφορές στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία. εκμετάλλευσης μίας άστοχης διατύπωσης του επιτρόπου Χαν, που διευκρινίστηκε ότι αναφερόταν στην ΑΟΖ, τώρα επιδίδονται σε νέα σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Η αποστροφή του πρωθυπουργού στο ζήτημα των συνόρων με την Αλβανία αναφέρεται στο θέμα της συντήρησης των πυραμίδων στα υφιστάμενα σύνορα με τη γειτονική χώρα. Και η γελοιότητα έχει τα όριά της», αναφερόμενες σε πυραμίδες που υπάρχουν στα ελληνοαλβανικά σύνορα, με ύψος κοντά στα δύο μέτρα όπου από τη μια πλευρά τους γράφουν «Ελλάδα» και τον αριθμό της πυραμίδας και από την άλλη «Αλβανία».

«Λυπάμαι που τα λόγια μου παρεξηγήθηκαν, γιατί είχε απλώς να κάνει με αποσαφήνιση της συνοριογραμμής και τίποτα παραπάνω. Δεν πιστεύω ότι είναι τόσο σημαντικό αυτό και είμαι σίγουρος ότι σε μερικές εβδομάδες όλα αυτά θα έχουν διευθετηθεί», δήλωσε πάντως ο επίτροπος Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν, σχετικά με την αμφίσημη δήλωσή του για τα σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας, σε δηλώσεις του που έγιναν στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, χθες στις Βρυξέλλες.

Από την πλευρά του ο Έντι Ράμα, αναφερόμενος στις συνομιλίες με την Ελλάδα, είπε ότι έχει γίνει «καλή πρόοδος» σε όλα τα ζητήματα, τα οποία αφορούν ιστορία 70 ετών.

Όπως είπε, πρόκειται για «δύσκολα ζητήματα», από τον νόμο

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.