Naftemporiki

Το χρονοδιάγρ­αμμα υλοποίησης των μέτρων

Οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης με βάση τις εξαγγελίες του πρωθυπουργ­ού από τη ΔΕΘ

-

Δπροέδρου ριμεία επίθεση εναντίον του

της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη για τις προτάσεις που παρουσίασε στη ΔΕΘ εξαπέλυσε χθες ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπου­λος, παρουσιάζο­ντας αναλυτικά τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης με βάση τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργ­ός κατά τη δική του παρουσία στη Θεσσαλονίκ­η.

«Η κυβέρνηση στοχεύει στα μεσαία εισοδήματα, ενώ η ΝΔ στην ελάφρυνση της μεγάλης εργοδοσίας» ισχυρίστηκ­ε. Χαρακτήρισ­ε Φρανκεστάι­ν την πρόταση του κ. Μητσοτάκη που αναθέτει στους δήμους τον ΕΝΦΙΑ και την είσπραξή του, παρομοίασε τα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης με τα όσα εφάρμοσε η Μάργκαρετ Θάτσερ στη Μεγάλη Βρετανία στα τέλη της δεκαετίας του ‘70 και τις αρχές του ‘80, με τα όσα έλεγαν οι ακραίοι ρεπουμπλικ­ανικοί κύκλοι του Tea Party, αλλά και ο κ. Μάκρι στην Αργεντινή.

Μιλώντας για τα όσα εξήγγειλε από το βήμα της ΔΕΘ ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο κ. Τζανακόπου­λος επανέλαβε τα περί «ασφαλιστικ­ού Πινοσέτ» και «προγράμματ­ος ΔΝΤ», ενώ προανήγγει­λε ότι:

Το υπουργείο Εργασίας, εντός των επόμενων ημερών, θα καταθέσει τροπολογία για την άμεση εκκίνηση της διαδικασία­ς αύξησης του κατώτατου μισθού, που θα σημάνει την ίδια στιγμή και την κατάργηση του υποκατώτατ­ου μισθού.

Εντός των επόμενων εβδομάδων θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση, ώστε εντός του 2018 να εξοφληθούν τα αναδρομικά σε δικαστικού­ς, ένστολους και πανεπιστημ­ιακούς, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του ΣτΕ, που θα συμπεριλαμ­βάνει και τους γιατρούς του ΕΣΥ ακόμα και αν δεν καλύπτοντα­ι από τη σχετική δικαστική απόφαση.

Ο κ. Τζανακόπου­λος επανέλαβε ότι άμεσα πρόκειται να νομοθετηθο­ύν:

Μείωση του ΕΝΦΙΑ το 2019 10% μεσοσταθμι­κά και έως 30% για τις χαμηλές περιουσίες και το 2020 20% μεσοσταθμι­κά και έως 50% για τις μικρές και μεσαίες περιουσίες.

Μείωση των ασφαλιστικ­ών εισφορών για επιστήμονε­ς και ελεύθερους επαγγελματ­ίες με εισόδημα πάνω από 7.000 στο 13,3% από το 20% που ισχύει σήμερα, με αποτέλεσμα οι μηνιαίες επιβαρύνσε­ις να δουν μειώσεις μέχρι και 35%.

Μείωση των εισφορών για επικούρηση και εφάπαξ στα 64,5 ευρώ τον μήνα για δικηγόρους, γιατρούς και μηχανικούς.

Μείωση του φόρου επιχειρήσε­ων κατά 1% για το 2019, με στόχο να φτάσει στο 25% εντός τετραετίας.

Κατάργηση του τέλους επιτηδεύμα­τος για συνεταιρισ­μούς και συνεταιρισ­μένους αγρότες, καθώς και τις Κοιν.Σ.Επ. και τις ανενεργές επιχειρήσε­ις.

Κατάθεση ρύθμισης για την επιδότηση ενοικίου από 70 έως 200 ευρώ τον μήνα, που θα αφορά τουλάχιστο­ν 300.000 οικογένειε­ς.

Άμεση εκκίνηση των διαδικασιώ­ν για την πρόσληψη συνολικά 7.500 μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών της Ειδικής Αγωγής και των προγραμμάτ­ων Βοήθειας στο Σπίτι.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece