Naftemporiki

Ακυρώσεις στα καταλύματα

-

πόννησο και μία στην Κρήτη- και στη συνέχεια, εφόσον η ζήτηση αυξάνεται, θα ανοίξουν ενδεχομένω­ς κι άλλες.

Η Costa Navarino θα υποδεχθεί ξανά τους επισκέπτες της από τις 19 Ιουνίου, ενώ στην Αθήνα το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens άνοιξε στις 12 Ιουνίου. Η Μεγάλη Βρετανία, το King George, το Hilton, το Grand Hayatt και το InterConti­nental Athenaeum Athens προγραμματ­ίζουν έναρξη λειτουργία­ς από την 1η Ιουλίου, το Τitania Hotel θα λειτουργήσ­ει από σήμερα 16 Ιουνίου, ενώ το Dolce Attica Riviera επανεκκινε­ί την 1η Ιουλίου 2020. Επίσης, το Electra Hotel Athens άνοιξε στις 5 Ιουνίου, το Electra Metropolis Αθήνα στις 10 Ιουνίου, το Electra Palace Athens θα ανοίξει στα τέλη Ιουνίου, το Electra Palace Θεσσαλονίκ­η στις αρχές Ιουλίου (με την ολοκλήρωση της ανακαίνιση­ς), ενώ η ακριβής ημερομηνία της έναρξης λειτουργία­ς του Electra Palace Ρόδος θα ανακοινωθε­ί σύντομα.

Ακόμη, το Metaxa Hospitalit­y Group θα λειτουργήσ­ει φέτος το καλοκαίρι και τα τρία ξενοδοχεία του. Από την 1η Ιουλίου 2020 θα λειτουργήσ­ουν τα ξενοδοχεία Creta Maris Beach Resort και TUI Magic Life Candia

Maris και στις 6 Ιουλίου 2020 θα ανοίξει τις πύλες του για να υποδεχθεί τους επισκέπτες του και το Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa.

Τη σταδιακή έναρξη λειτουργία­ς πέντε εκ των 17 συνολικά μονάδων που έχει στην κατοχή του ανακοίνωσε ο Όμιλος Mitsis Hotels. Ειδικότερα, την 1η Ιουλίου, πρώτα θα υποδεχθούν και πάλι τους επισκέπτες τους τα ξενοδοχεία Rinela Beach Resort & Spa στην Κρήτη, Alila Resort & Spa στη Ρόδο, Blue Domes Resort & Spa στην Κω και το Sofitel Athens Airport. Στις 10 Ιουλίου θα ανοίξει το Galini Wellness Spa & Resort στα Καμένα Βούρλα, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένοντα­ι και νέες ανακοινώσε­ις για τη λειτουργία και άλλων ξενοδοχείω­ν του ομίλου.

«Αναιμικά» η Θεσσαλονίκ­η

Από «αναιμικές» έως ανύπαρκτες είναι, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρ­ο της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκ­ης Ντίνο Τορνιβούκα, οι κρατήσεις για τον Ιούλιο σε όσα ξενοδοχεία της πόλης έχουν επανέλθει σε λειτουργία, τα οποία συνεχίζουν πάντως να μην ξεπερνούν το 40% του συνόλου των καταλυμάτω­ν. Τον Ιούλιο είναι σίγουρο ότι θα τεθούν ξανά σε

λειτουργία κάποιες από τις μεγάλες μονάδες, που σήμερα παραμένουν ακόμη αδρανείς, όπως λ. χ. έχουν ήδη προαναγγεί­λει σχετικά το Makedonia Palace και το The Met, αλλά ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά πώς θα εξελιχθούν οι κρατήσεις τους δύο επόμενους θερινούς μήνες και αν θα υπάρξει ολική επαναφορά του ξενοδοχεια­κού δυναμικού της πόλης. Θέση και πρόταση της ΕΞΘ προς την πολιτεία είναι να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο παράτασης της αναστολής (με μικρότερο αριθμό εργαζομένω­ν σε αναστολή).

Ελπιδοφόρο μήνυμα

Τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και το αεροδρόμιο «Μακεδονία» επισκέφτηκ­ε χθες ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο της επανεκκίνη­σης του ελληνικού τουρισμού.

Σε δήλωσή του ο κ. Θεοχάρης τόνισε μεταξύ άλλων: «Το μήνυμα του ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για όλον τον κόσμο. Ελπίζω πως όλη η τουριστική βιομηχανία θα ενεργοποιη­θεί βλέποντας το πόσο ασφαλής χώρα είμαστε και θα μας προτιμήσει».

 ??  ?? χώρας λειτουργεί αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με εκτίμηση της Πανελλήνια­ς Ομοσπονδία­ς Ξενοδόχων.
χώρας λειτουργεί αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με εκτίμηση της Πανελλήνια­ς Ομοσπονδία­ς Ξενοδόχων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece