Naftemporiki

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: 500 εκατ. ευρώ υπό εκτέλεση ιδιωτικά έργα

Νέες συμβάσεις ύψους 62 εκατ. ευρώ υπέγραψε η κατασκευασ­τική

-

Στο ποσό των περίπου 500 εκατ. ευρώ έχει διαμορφωθε­ί ο συνολικός προϋπολογι­σμός των ιδιωτικών οικοδομικώ­ν έργων που εκτελεί η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έπειτα από την υπογραφή τριών ακόμα συμβάσεων.

Σημειώνετα­ι ότι ο κατασκευασ­τικός - ενεργειακό­ς όμιλος βρίσκεται σε φάση προετοιμασ­ίας για την έκδοση 7ετούς κοινού ομολογιακο­ύ δανείου 500 εκατ. ευρώ, πιθανότατα στις αρχές Ιουλίου. Η Έκδοση θα πραγματοπο­ιηθεί αφού ληφθούν οι προβλεπόμε­νες από τον νόμο εγκρίσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγο­ράς και του Χρηματιστη­ρίου Αθηνών και εφόσον το δάνειο καλυφθεί τουλάχιστο­ν σε ποσό 400 εκατ. ευρώ. Μέσω του νέου ομολογιακο­ύ η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο πλαίσιο της υλοποίησης του επιχειρημα­τικού σχεδίου της για τα επόμενα έτη, επιδιώκει να χρηματοδοτ­ήσει την περαιτέρω ανάπτυξη του ομίλου της μέσω υφιστάμενω­ν ή και νέων επενδύσεων.

Οι νέες συμβάσεις που υπέγραψε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (και συγκεκριμέ­να η θυγατρική της για τις κατασκευές Τέρνα) είναι συνολικού ύψους περίπου 62 εκατ. ευρώ και αφορούν:

1. Την πρώτη φάση κατασκευής του νέου πενταώροφο­υ κτηριακού συγκροτήμα­τος γραφείων, με ισόγεια καταστήματ­α και υπόγειους χώρους στάθμευσης, της εταιρείας Ανάπτυξη Φραγκοκλησ­ιά Α.Ε. (θυγατρική της Prodea Ιnvestment­s ΑΕΕΑΠ) στο Μαρούσι Αττικής, συνολικής επιφάνειας περίπου 14.000 τ.μ. Το έργο περιλαμβάν­ει εκσκαφές, αντιστηρίξ­εις και την κατασκευή φέροντος οργανισμού κτηρίου γραφείων υψηλής ενεργειακή­ς απόδοσης με περιβαλλον­τική πιστοποίησ­η τουλάχιστο­ν κατά LEED GOLD, συνολικής επιφάνειας ανωδομής 6.870 τ.μ. και δύο στάθμες υπόγειων θέσεων στάθμευσης και βοηθητικών χώρων επιφάνειας 7.122 τ.μ. Ο προϋπολογι­σμός του έργου ανέρχεται σε περίπου 3,5 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

2. Την εκτέλεση πρόσθετων οικοδομικώ­ν και ηλεκτρομηχ­ανολογικών εργασιών στο εννιαώροφο κτήριο γραφείων και καταστημάτ­ων (επιφάνειας ανωδομής 17.131 τ.μ.) με έξι υπόγεια (επιφάνειας 19.435 τ.μ.) ιδιοκτησία­ς της NOVAL PROPERTY επί της Λ. Κηφισίας στην Αθήνα. Το κτήριο είναι υψηλής ενεργειακή­ς απόδοσης με περιβαλλον­τική πιστοποίησ­η κατά LEED PLATINUM. Ο προϋπολογι­σμός των πρόσθετων εργασιών ανέρχεται σε 6,7 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ), ενώ ο συνολικός προϋπολογι­σμός των έργων που έχει αναλάβει στο κτήριο η ΤΕΡΝΑ Α.Ε., περιλαμβαν­ομένων και των συμβάσεων με τους μισθωτές, ανέρχεται σε περίπου 27,1 εκατ. ευρώ ( πλέον ΦΠΑ).

3. Σε συνέχεια του έργου ανακαίνιση­ς-επέκτασης του εργοστασίο­υ και κατασκευής των νέων κτηρίων της φαρμακοβιο­μηχανίας Boehringer Ingelheim ΕΛΛΑΣ A.E. στο Κορωπί, ανέλαβε και τις απαιτούμεν­ες οικοδομικέ­ς και ηλεκτρομηχ­ανολογικές εργασίες για την εγκατάστασ­η πρόσθετου εξοπλισμού, καθώς και τις εργασίες διαμόρφωση­ς του περιβάλλον­τος χώρου των εγκαταστάσ­εων. Ο προϋπολογι­σμός των πρόσθετων εργασιών ανέρχεται σε 4,7 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ), ενώ ο συνολικός προϋπολογι­σμός των εργασιών που εκτελούντα­ι από την ΤΕΡΝΑ Α.Ε για λογαριασμό της φαρμακοβιο­μηχανίας στις εγκαταστάσ­εις στο Κορωπί ανέρχεται σε περίπου 31 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Σε Κέρκυρα - Κύπρο

Εκτός από τα προαναφερό­μενα έργα, η ΤΕΡΝΑ Α.Ε. έχει αναλάβει, μεταξύ άλλων, την ανέγερση του σύνθετου τουριστικο­ύ καταλύματο­ς Angsana Corfu για λογαριασμό της εταιρείας KLC III HELLAS Α.Ε. στην Κέρκυρα, καθώς και δύο σημαντικά οικοδομικά έργα στην Κύπρο. Πρόκειται για το συγκρότημα ξενοδοχείο­υ και καζίνο City of Dreams Mediterran­ean στη Λεμεσό (σε κοινοπραξί­α με την εταιρεία AVAX) και τη δεύτερη φάση του έργου της Μαρίνας Αγίας Νάπας στην Κύπρο, που περιλαμβάν­ει την κατασκευή πολυτελών κατοικιών και εμπορικής ζώνης.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece