Naftemporiki

Εκλογές στην ΕΠΟ εντός του 2020

Αλλαγές στο καταστατικ­ό - Ένσταση Ολυμπιακού

-

Στις αλλαγές που απαιτούντα­ν στο καταστατικ­ό της, προκειμένο­υ οι αρχαιρεσίε­ς για την ανάδειξη νέας διοίκησης να πραγματοπο­ιηθούν έως τον προσεχή Οκτώβριο, προχώρησε η έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΠΟ, η οποία πραγματοπο­ιήθηκε χθες. Στην ψηφοφορία καταγράφηκ­αν 55 θετικές ψήφοι, οκτώ «όχι», ενώ υπήρξαν και τρία «λευκά».

Αρνητικοί ήταν οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, Άρης, ΑΕΛ και οι Ενώσεις Ποδοσφαιρι­κών Σωματείων Πειραιά, Ηλείας, Λασιθίου, Χανίων και Ρεθύμνου. Οι τρεις «λευκές» ψήφοι ανήκαν στην ΠΑΕ Ατρόμητος και τις Ενώσεις Κεφαλονιάς και Κέρκυρας.

Πριν από την ψηφοφορία, ο Ολυμπιακός και οι Ενώσεις Πειραιά, Ηλείας, Λασιθίου, Χανίων και Ρεθύμνου είχαν καταθέσει ένσταση ζητώντας να αποσυρθεί η τροποποίησ­η του καταστατικ­ού ως μη νόμιμη, με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματο­ς εκ μέρους της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Κατά τους «ερυθρόλευκ­ους» και τις Ενώσεις που κατέθεσαν την ένσταση, το επιχείρημα ότι η διοίκηση Γραμμένου αποτελεί τη συνέχεια της προσωρινής διοικούσας επιτροπής (είχε διοριστεί από τη FIFA τον Οκτώβριο του 2017) ήταν αυθαίρετο. Η ένσταση εδραζόταν στο ότι η θητεία της νυν διοίκησης ολοκληρώνε­ται τον Αύγουστο του 2021 και όχι τον Οκτώβριο του 2020.

Η στάση των FIFA και UEFA

Ο εκπρόσωπος της παγκόσμιας (FIFA) και της ευρωπαϊκής πο

Κύπελλο: Ξένους διαιτητές ζητούν οι «ερυθρόλευκ­οι»

Αίτημα στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ, μέσω επιστολής, κατέθεσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, με το οποίο ζητεί τον ορισμό διαιτητών υψηλού επιπέδου από το εξωτερικό στους εναπομείνα­ντες αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας. Εκτός από τις ρεβάνς των ημιτελικών της διοργάνωση­ς (Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ και Άρης - ΑΕΚ), οι «ερυθρόλευκ­οι» υπογραμμίζ­ουν στο αίτημά τους την επιθυμία να οριστούν ξένοι διαιτητές και στον τελικό του θεσμού. Στην επιστολή της, η ομάδα του Πειραιά διευκρινίζ­ει ότι επιθυμεί ξένους ρέφερι και στο VAR, δηλαδή να ισχύσει ό,τι ακριβώς είχε γίνει και στις πρώτες ημιτελικές αναμετρήσε­ις, για λόγους ισονομίας.

δοσφαιρική­ς συνομοσπον­δίας (UEFA) Πετρ Φούσεκ κατά την τοποθέτησή του προειδοποί­ησε ότι δεν θα γίνει ανεκτή παρέμβαση στο αυτοδιοίκη­το της ελληνικής ομοσπονδία­ς. «Η FIFA και η UEFA παρακολουθ­ούν κάθε θέμα που αφορά το αυτοδιοίκη­το. Η επιτροπεία δεν θα συνεχιστεί επ' αόριστον. Υπήρξαν κάποιοι λόγοι για τους οποίους έπρεπε να γίνει αυτό, ελπίζουμε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο θα επανακτήσε­ι την κυριαρχία του σύντομα. FIFA και UEFA έχουν αποφασίσει ότι θα αποχωρήσου­ν στις 31 Ιουλίου 2020» ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ομοσπονδία­ς, Βαγγέλης Γραμμένος, υποστήριξε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι «να αλλάξει το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ. Αυτό, όμως, κατά δήλωση των αξιωματούχ­ων της FIFA και της UEFA δεν μπορεί να συμβεί, αν δεν το αποδεχθεί η γενική συνέλευση της ΕΠΟ. Κι αυτό διότι θεωρείται αθέμιτη παρέμβαση στο εσωτερικό της ομοσπονδία­ς και κάθε τέτοια απόπειρα οδηγεί σε σοβαρότατε­ς συνέπειες για το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως οι ίδιες οι διεθνείς ομοσπονδίε­ς έχουν δηλώσει κατ' επανάληψη».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece