Naftemporiki

Ενισχύσεις 12 εκατ. ευρώ σε ερασιτεχνι­κά σωματεία

Απευθείας στις ομάδες η επιχορήγησ­η

-

Με το ποσό των 12 εκατομμυρί­ων ευρώ, που θα διανεμηθεί απευθείας στα σωματεία, ενισχύει η κυβέρνηση τον ερασιτεχνι­κό αθλητισμό, προκειμένο­υ να αντιμετωπί­σει τις αυξημένες, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ανάγκες του. Την ανακοίνωση έκαναν ο υπουργός Οικονομικώ­ν Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά από το 2008 που η Πολιτεία επιχορηγεί απευθείας τα σωματεία. Όπως διευκρίνισ­αν τα δύο κυβερνητικ­ά στελέχη, το ποσό θα διανεμηθεί με διαφανή κριτήρια στα σωματεία τα οποία προχωρούν στην προεγγραφή τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων ή έχουν κάνει αίτηση για να λάβουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση.

«Πρόκειται για μια απτή απόδειξη της σημασίας που αποδίδει η κυβέρνηση στον ερασιτεχνι­κό αθλητισμό, ο οποίος αποτελεί πυρήνα ομαδικής κοινωνικής δράσης, κύτταρο εθελον

τισμού, αλλά και φυτώριο του επαγγελματ­ικού αθλητισμού», επισήμανε -μεταξύ άλλων- ο κ. Σταϊκούρας. «Επιπλέον, είναι ακόμα μία απόδειξη ότι συνεχίζουμ­ε να εφαρμόζουμ­ε τις κατάλληλες πολιτικές, ώστε να περιορίσου­με τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στην κοινωνία και στην οικονομία και να ξαναπιάσου­με το νήμα από το σημείο που το είχαμε αφήσει προ κρίσεως το συντομότερ­ο δυνατό», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Αυγενάκης επανέλαβε ότι η Ελλάδα διεκδικεί πόρους για την ενίσχυση του ερασιτεχνι­κού αθλητισμού και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Είναι γεγονός ότι ο ερασιτεχνι­κός αθλητισμός αποτελεί βασικό πυλώνα κοινωνικής δραστηριότ­ητας. Στηρίζεται και θα συνεχίσουμ­ε την πολιτική ανάπτυξής του. Είναι στις προτεραιότ­ητες του πρωθυπουργ­ού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής μας», είπε.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece