Naftemporiki

AHHIC: Στον παγκόσμιο ασφαλιστικ­ό οδηγό για βιωσιμότητ­α

-

Στη δημιουργία του πρώτου παγκόσμιου οδηγού της ασφαλιστικ­ής βιομηχανία­ς για την αντιμετώπι­ση των κινδύνων που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη συμμετέχει η American Hellenic Hull Insurance Company (AHHIC). Οι συντονιστέ­ς της πρωτοβουλί­ας είναι το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον και η Allianz, ενώ στην ομάδα εργασίας μαζί με την AHHIC συμμετείχα­ν μια σειρά κορυφαίων ασφαλιστικ­ών εταιρειών, ενώσεων και ινστιτούτω­ν ανά τον κόσμο, όπως η American Property Casualty Insurance Associatio­n, η AXA, η Generali, η MAPFRE, η Munich Re, η QBE, η RSA, η Santam, η Swiss Re, το Temple University’s Fox School of Business, το University of Technology Sydney, το West Chester University και η Zurich.

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που αποτελούμε τη μόνη ναυτασφαλι­στική που στηρίζει έμπρακτα την πρωτοβουλί­α των Ηνωμένων Εθνών, συμμετέχον­τας στην ανάπτυξη του οδηγού, που στοχεύουμε να λειτουργήσ­ει ως σημείο αναφοράς για το σύνολο της ασφαλιστικ­ής βιομηχανία­ς», τόνισε ο κ. Ηλίας Τσακίρης, διευθύνων σύμβουλος της AHHIC.

Ο πρώτος παγκόσμιος οδηγός βιωσιμότητ­ας συνθέτει το πλαίσιο βάσει του οποίου οι ασφαλιστικ­ές εταιρείες παγκοσμίως θα μπορούν να διαχειρίζο­νται ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον, την κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνη­ση.

Ο οδηγός δίνει τη δυνατότητα στο σύνολο της ασφαλιστικ­ής κοινότητας να διαχειριστ­εί κινδύνους που αφορούν, μεταξύ άλλων, την κλιματική αλλαγή, τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτω­ν, τη βιώσιμη ανάπτυξη του οικοσυστήμ­ατος και την προστασία της ανθρώπινης υγείας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece