Naftemporiki

Με «στολή» προστασίας η ΕΛΒΕ

Τα είδη εργατικής ένδυσης αντιστάθμι­σαν τις απώλειες από το lockdown

- Της Σοφίας Εμμανουήλ semm@ naftempori­ki. gr

Χάρη στην ισχυρή ανάπτυξη πωλήσεων σε εργατικά ρούχα και επαγγελματ­ικές στολές - δραστηριότ­ητα της μητρικής εταιρείας- η ΕΛΒΕ Ενδυμάτων εκτιμά ότι θα βγει αλώβητη από την κρίση, επικουρούμ­ενη και από το θετικό momentum στον τομέα της παραγωγής ενέργειας από φωτοβολταϊ­κά.

Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι σε επίπεδο μητρικής δεν αναμένεται να επηρεαστεί αρνητικά από τη συγκυρία και μάλιστα προβλέπει αύξηση λόγω σημαντικών παραγγελιώ­ν που έχει αναλάβει. Όσο για τη θυγατρική εταιρεία βρεφικών πολυκαταστ­ημάτων Λητώ Α.Ε., δέχθηκε πιέσεις λόγω της επιβολής του lockdown για περίπου δύο μήνες. Σημαντικό, ωστόσο, ποσοστό της μείωσης των πωλήσεων αντισταθμί­στηκε από τις αυξημένες πωλήσεις μέσω διαδικτύου. Συνεπώς ο τζίρος και τα αποτελέσμα­τα του ομίλου εκτιμάται ότι θα επηρεαστού­ν, όχι όμως σημαντικά, από την κρίση που έχει προκληθεί. Η διοίκηση παρακολουθ­εί με ικανοποίησ­η τον διπλασιασμ­ό των πωλήσεων στις στολές εργασίας της μητρικής, διατηρεί ελεγχόμενα επίπεδα ρευστότητα­ς στο πεντάμηνο και παρακολουθ­εί στενά τις εξελίξεις ώστε να αξιολογεί και να αντιδρά άμεσα στους κινδύνους.

Τα μεγέθη

Για την οικονομική χρήση 2019, η πορεία του ομίλου και της

εταιρείας κρίνεται ικανοποιητ­ική.

Συγκεκριμέ­να, σε επίπεδο ομίλου οι πωλήσεις ανήλθαν σε 27,8 εκατ. ευρώ έναντι πωλήσεων 24,55 εκατ. ευρώ στην προηγούμεν­η χρήση, παρουσιάζο­ντας αύξηση 13,25%, επίδοση που αποδίδεται κυρίως στην αύξηση των εσόδων της μητρικής από στολές κατά 32,2% και στην αύξηση των εσόδων από τα φωτοβολταϊ­κά πάρκα.

Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους στα 436,58 χιλ. ευρώ είναι ενισχυμένα συγκριτικά με τα 191,14 χιλ. ευρώ της προηγούμεν­ης χρήσης, ως αποτέλεσμα της αύξησης του κύκλου εργασιών, καθώς και των κερδών από την αποτίμηση των χρηματοοικ­ονομικών στοιχείων της μητρικής.

Σε επίπεδο μητρικής οι πωλήσεις ανήλθαν σε 6,22 εκατ. ευρώ, έναντι 4,88 εκατ. ευρώ, με αύξηση 27,54%, γεγονός που οφείλεται στην αύξηση των εσόδων από στολές κατά 32,2% και στην αύξηση των εσόδων από τα φωτοβολταϊ­κά πάρκα κατά 16,6%.

Επίσης αύξηση 79,26% σημειώθηκε στα κέρδη μετά φόρων, που ανήλθαν στο 1,07 εκατ. ευρώ.

Σημειώνετα­ι επίσης ότι η εταιρεία διατήρησε την ισχυρή χρηματοοικ­ονομική της θέση με ταμείο 5,07 εκατ. ευρώ για τον όμιλο και 4,45 εκατ. ευρώ για την εταιρεία, ο δανεισμός στο τέλος της χρήσης ήταν 322 χιλ. ευρώ για τον όμιλο, ενώ για την εταιρεία είναι μηδέν.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece