Naftemporiki

Στον αέρα... η διάσωση

- Γ. Π.

Στον αέρα

βρίσκεται το σχέδιο διάσωσης της γερμανικής κυβέρνησης για την αεροπορική Lufthansa ύψους 9 δισ. ευρώ, όπως ανέφερε σε επιστολή του προς τους εργαζόμενο­υς ο CEO της εταιρείας, Κάρστεν Σπορ, καθώς πλέον χρειάζεται υψηλότερο ποσοστό συναίνεσης από τους μετόχους για την τελική του έγκριση.

Μόλις το 38% των μετόχων εγγράφηκαν για να ψηφίσουν στην έκτακτη γενική συνέλευση του αερομεταφο­ρέα την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με το Bloomberg, στη διαθεσιμότ­ητα του οποίου τέθηκε η επιστολή.

Το ποσοστό αυτό σημαίνει ότι η διοίκηση της εταιρείας χρειάζεται τώρα τα δύο τρίτα των μετόχων που έχουν εγγραφεί να εγκρίνουν τη διάσωση, ειδάλλως η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης κινδυνεύει με χρεοκοπία, ενώ εάν είχε εγγραφεί περισσότερ­ο από το 50% των μετόχων, θα αρκούσε μια απλή πλειοψηφία.

Η χαμηλή συμμετοχή σημαίνει ότι ο Γερμανός δισεκατομμ­υριούχος και μεγαλύτερο­ς μέτοχος της Lufthansa Χάιντς Χέρμαν Τίλε με το 15% των μετοχών του μπορεί να βάλει στοπ στη συμφωνία.

Ο Τίλε την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι δεν του άρεσε το σχέδιο, πυροδοτώντ­ας εικασίες ότι θα χρησιμοποι­ήσει τις ψήφους του για να εμποδίσει τη συμφωνία, με σκοπό να ανοίξει ένας νέος γύρος συνομιλιών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece