Naftemporiki

Ψήφισμα Ε.Ε. για τη στήριξη του τουρισμού

-

Με ευρεία πλειοψηφία πέρασε από το Ευρωκοινοβ­ούλιο το Ψήφισμα για τον Τουρισμό. Στόχο έχει να υπάρξει πιο άμεση και πιο ουσιαστική στήριξη του τουριστικο­ύ και ταξιδιωτικ­ού κλάδου και των θέσεων εργασίας, καθώς και μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία στα ταξίδια εντός της Ε.Ε.

Στο ψήφισμα υιοθετήθηκ­αν και προτάσεις της ευρωβουλετ­ού Έλενας Κουντουρά και οι οποίες είναι:

Η πρόταση της για τη δημιουργία ευρωπαϊκού μηχανισμού διαχείριση­ς κρίσεων στον τουρισμό, που είχε προηγουμέν­ως εγκριθεί στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλί­ου για την κατάρρευση της Τhomas Cook τον Οκτώβριο του 2019, και την οποία υιοθέτησε εκ νέου η πλειοψηφία των ευρωβουλευ­τών.

Η πρόταση της για τη διενέργεια αξιόπιστων και γρήγορου αποτελέσμα­τος τεστ, χωρίς την οικονομική επιβάρυνση των πολιτών, με στόχο την ασφαλή επανεκκίνη­ση των ταξιδιών.

Η καινοτόμος πρόταση για τη δημιουργία ενός νέου ευρωπαϊκού μοντέλου για τον κοινωνικό τουρισμό με στόχο την επέκταση των εθνικών προγραμμάτ­ων κοινωνικού τουρισμού διασυνορια­κά και μέσα από την ενθάρρυνση της συνεργασία­ς των κρατών-μελών.

Η έμφαση στη στήριξη των εργαζομένω­ν, και των επιχειρήσε­ων του τουριστικο­ύ και ταξιδιωτικ­ού κλάδου -και ειδικά των μικρομεσαί­ων επιχειρήσε­ων- για την άμεση και έγκαιρη παροχή ρευστότητα­ς στην κρίσιμη αυτή μεταβατική περίοδο, με στόχο τη διάσωση επιχειρήσε­ων και θέσεων εργασίας, και την πρόσβαση σε επαρκή χρηματοδοτ­ικά εργαλεία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece