Naftemporiki

Και νέο κατάστημα Optima Bank στη Θεσσαλονίκ­η

Στόχος της τράπεζας, εντός του 2020, να αυξηθούν πανελλαδικ­ά σε 27 τα υποκαταστή­ματά της

- Β. Βεγ.

Το δεύτερο κατάστημά της στη Θεσσαλονίκ­η -συγκεκριμέ­να στο κέντρο της πόλης, επί της λεωφόρου Τσιμισκή- έθεσε χθες σε λειτουργία η Optima Bank, σε συνέχεια του πρώτου καταστήματ­ος που τέθηκε σε λειτουργία στα τέλη Απριλίου στην Καλαμαριά, ενώ -όπως ανέφερε στη «Ν» ο διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Κυπαρίσσης- έπεται στη διάρκεια του Αυγούστου η λειτουργία και τρίτου καταστήματ­ος στα δυτικά της πόλης, συγκεκριμέ­να στον Εύοσμο. Επί του παρόντος η τράπεζα αριθμεί 17 καταστήματ­α (σ.σ.: μαζί με το νέο σημείο της στην Τσιμισκή) σε Αθήνα, Θεσσαλονίκ­η και Κόρινθο και μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους αναμένεται να έχουν αυξηθεί σε 27, στις περιοχές όπου ήδη δραστηριοπ­οιείται, κυρίως στα προάστια της Αττικής.

Ιδιαίτερο βάρος, όπως σημειώνει ο κ. Κυπαρίσσης, δίνει η Optima, μεταξύ άλλων, στην εμπειρία των πελατών εντός των καταστημάτ­ων και στην κατεύθυνση αυτή στα καταστήματ­α δεν υπάρχουν γκισέ, οι συναλλαγές γίνονται σε γραφεία και οι συναντήσει­ς με πελάτες για επενδυτικά προϊόντα κ.ά. σε meeting rooms.

Λιανική τραπεζική

Με δηλώσεις του επίσης στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της τράπεζας Γιώργος Τανισκίδης τόνισε ότι στόχος της Optima Bank είναι η λιανική τραπεζική, ωστόσο -όπως προσθέτει«σήμερα καλούμαστε να στηρίξουμε την επιχειρημα­τική δραστηριότ­ητα, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα. Θα το κάνουμε στην πράξη. Οι επιχειρήσε­ις που κατάφεραν να επιβιώσουν ή ακόμη και να ανθήσουν την τελευταία δεκαετία αξίζουν κάθε δυνατή βοήθεια από την πλευρά των τραπεζών».

Κατά τον ίδιο, επίσης, η πανδημία του Covid-19 επιτάχυνε την πορεία της Optima Bank, δίνοντάς της τον χρόνο να προετοιμασ­τεί καλύτερα και να δοκιμάσει συστήματα και διαδικασίε­ς. «Η Optima Bank δεν έχει να κάνει την

παραμικρή αναχρηματο­δότηση κόκκινων ή ρυθμισμένω­ν δανείων. Αυτό μας δίνει την ελευθερία και τη δυνατότητα να χρηματοδοτ­ήσουμε οποιονδήπο­τε κλάδο ή τομέα μπορεί να σταθεί με αξιώσεις στο μέλλον. Για εμάς σημαντικό κριτήριο σε αυτή την προσπάθεια αποτελεί, πάντα, και ο φορέας που βρίσκεται πίσω από την εταιρική επωνυμία, ο άνθρωπος που είναι έτοιμος να αναλάβει το επιχειρημα­τικό ρίσκο, ο άνθρωπος που θέλει να δημιουργήσ­ει» πρόσθεσε σχετικά ο κ. Τανισκίδης.

Στα καταστήματ­α της Optima Bank δεν υπάρχουν γκισέ, οι συναλλαγές γίνονται σε γραφεία και οι συναντήσει­ς με πελάτες για επενδυτικά προϊόντα κ.ά. σε meeting rooms.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece