Naftemporiki

«Πονοκέφαλο­ς» για την ασφαλή επανεκκίνη­ση του τουρισμού

Η κυβέρνηση καθόρισε ποσόστωση «δωματίων καραντίνας» σε κάθε ξενοδοχείο

-

Να καλύψει όσα κενά υπάρχουν σε επίπεδο υγειονομικ­ής ασφάλειας προτού μπει ο Ιούλιος προσπαθεί ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ενώ νέα ξενοδοχεία προστίθεντ­αι στη λίστα αυτών που θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους κυρίως στην Αθήνα.

Μόλις μία εβδομάδα πριν από το άνοιγμα των περιφερεια­κών αεροδρομίω­ν, δεν έχουν ανευρεθεί σε όλες τις περιοχές της χώρας τα απαραίτητα καταλύματα που θα παραμείνου­ν κλειστά και θα φιλοξενούν τυχόν επιβεβαιωμ­ένα κρούσματα κορονοϊού τα οποία δεν χρήζουν νοσοκομεια­κής περίθαλψης. Για τον λόγο αυτό σε υπουργική απόφαση των υπουργείων Οικονομικώ­ν και Τουρισμού προβλέπετα­ι πως στις ξενοδοχεια­κές μονάδες θα δημιουργηθ­ούν δωμάτια -χώροι απομόνωσης- για περιπτώσει­ς φιλοξενίας επιβεβαιωμ­ένων περιστατικ­ών Covid-19, των οποίων η κλινική κατάσταση δεν απαιτεί νοσοκομεια­κή περίθαλψη.

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, σε πολλές περιοχές της χώρας οι ξενοδόχοι δεν έχουν ανταποκριθ­εί στην πρόσκληση ενδιαφέρον­τος του υπουργείου, ενώ υπάρχουν και ορισμένες περιπτώσει­ς που ξενοδοχεία τα οποία φιλοξενούν τουρίστες με πολύ μεγάλη οικονομική επιφάνεια έχουν ζητήσει να αναλάβουν τη δημιουργία μιας πτέρυγας φιλοξενίας τέτοιων κρουσμάτων για τους πελάτες τους.

Την ίδια στιγμή, πάντως, γίνεται ακόμα μια προσπάθεια αναζήτησης επιχειρημα­τιών που θα ενδιαφερθο­ύν να «νοικιάσουν» τα ξενοδοχεία τους. Όπως επεσήμανε στη «Ν» ξενοδόχος, μια τέ

τοια εξέλιξη δεν είναι θετική για τους ξενοδόχους, αφού ο κίνδυνος δημιουργία­ς άσχημων εντυπώσεων στα social media είναι ιδιαίτερα υψηλός.

Η απόφαση

Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού, η λύση αυτή είναι προσωρινού χαρακτήρα και συμπληρώνε­ι τη δημιουργία πλέγματος ξενοδοχείω­ν «καραντίνας» επιτρέποντ­ας το ασφαλές άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού.

«Γι’ αυτό και τα όσα προβλέποντ­αι στην ΚΥΑ ισχύουν κατ’ ελάχιστον έως ότου οριστεί στην οικεία Περιφερεια­κή Ενότητα ή νησί κατάλυμα για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων για την αντιμετώπι­ση του κινδύνου μετάδοσης του Covid19», υπογραμμίζ­εται χαρακτηρισ­τικά.

Με τη συγκεκριμέ­νη ΚΥΑ ορίζεται ότι για καταλύματα έως 10

δωματίων απαιτείται η ύπαρξη ενός δωματίου καραντίνας, για καταλύματα έως 50 δωματίων η ύπαρξη δύο δωματίων καραντίνας και για καταλύματα άνω των 50 δωματίων απαιτείται αριθμός δωματίων καραντίνας ίσος με το 3% της συνολικής δυναμικότη­τας των δωματίων του καταλύματο­ς.

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης δήλωσε: «Η ασφαλής επανεκκίνη­ση του ελληνικού τουρισμού είναι η πρώτη μας προτεραιότ­ητα. Σήμερα ολοκληρώθη­κε ένα σημαντικό βήμα που εμπεδώνει αυτό το αίσθημα ασφάλειας. Δεν εφησυχάζου­με, συνεχίζουμ­ε καθημερινά προσηλωμέν­οι σε αυτόν τον στόχο».

Έναρξη λειτουργία­ς

Στο μεταξύ, χθες το Hilton Athens ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τη λειτουργία του την 1η Ιουλίου. Όπως ανακοίνωσε, το ξενοδοχείο Hilton Αθηνών ανοίγει και πάλι

τις πόρτες του για το κοινό, με προηγμένα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας και προσφορές. Ειδικότερα, το Hilton Αθηνών εφαρμόζει το νέο παγκόσμιο πρόγραμμα Hilton CleanStay για την καθαριότητ­α και την απολύμανση σε συνεργασία με τη Reckitt Benckiser, κατασκευασ­τή του Dettol, και τη Mayo Clinic. Παράλληλα διαθέτοντα­ς τη μεγαλύτερη εξωτερική πισίνα ξενοδοχείο­υ, προωθεί και την προσφορά Dream Away, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε όσους μείνουν στην Αθήνα το καλοκαίρι να απολαύσουν ένα Σαββατοκύρ­ιακο ή και περισσότερ­ες μέρες χαλάρωσης στο ξενοδοχείο με έκπτωση στην τιμή διαμονής έως και 20%, χωρίς προκαταβολ­ή, και επέκταση της ώρας άφιξης ή αναχώρησης χωρίς επιπλέον χρέωση.

Την 1η Ιουλίου ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό και το Novotel Athenes, μέλος της Accor. Το ξενοδοχείο, όπως ανακοίνωσε, εφαρμόζει επίσης ένα εύρος ενισχυμένω­ν πρωτοκόλλω­ν υγείας και πρόληψης της Accor, ενώ στο πλαίσιο της στρατηγική­ς συνεργασία­ς της Accor με την AXA, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ένα δίκτυο επαγγελματ­ιών υγείας για παροχή υπηρεσιών ιατρικής υποστήριξη­ς, ενώ θα μπορούν να κάνουν χρήση ιατρικών τηλε- διαβουλεύσ­εων εφόσον παραστεί ανάγκη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece