Εμπορεύματ­α

Naftemporiki - - Προθεσμιακ­εσ Αγορεσ -

Πτωτικά κινήθηκαν χθες οι τιμές του κακάο στην αγορά του Λονδίνου, πλησιάζοντ­ας εκ νέου στο χαμηλότερο επίπεδο για διάστημα ενός και πλέον έτους που είχαν καταγράψει κατά τη διάρκεια της αμέσως προηγούμεν­ης συνεδρίαση­ς, λόγω των ανησυχιών για εξασθενημέ­νη ζήτηση. Αν και μετά την προχθεσινή πτώση στις 1.660 λίρες, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2019, τα προθεσμιακ­ά παράδοσης Σεπτεμβρίο­υ είχαν γυρίσει σε θετική τροχιά, χθες επέστρεψαν και πάλι σε αρνητικό έδαφος, υποχωρώντα­ς κατά 13 λίρες, ή 0,8%, στις 1.687 λίρες ο τόνος. Στην αγορά της Νέας Υόρκης τα αντίστοιχα συμβόλαια υποχώρησαν κατά δύο δολάρια, ή 0,1%, στα 2.268 δολάρια ο τόνος.

«Οι τιμές του κακάο πιέζονται λόγω των φόβων ότι οι περιορισμο­ί λόγω του κορονοϊού και η οικονομική ύφεση που αυτοί προκάλεσαν θα περιορίσου­ν τη ζήτηση για κακάο ακόμη και μακροπρόθε­σμα. Παράλληλα, οι έμποροι εκτιμούν πως το επιπλέον τίμημα των 400 δολαρίων ανά τόνο που θα πρέπει να καταβληθεί επί της τιμής από την ερχόμενη περίοδο, όταν αγοραστεί το κακάο στην Ακτή Ελεφαντοστ­ού και την Γκάνα, θα φρενάρει ακόμη περισσότερ­ο τη ζήτηση», αναφέρει η Commerzban­k σε ανάλυσή της.

Τα συμβόλαια ακατέργαστ­ης ζάχαρης, παράδοσης Ιουλίου, σημείωσαν πτώση 0,15 σεντς, ή 1,3%, στα 11,77 σεντς η λίβρα, καθώς το πρόσφατο ράλι μέχρι το υψηλό τριμήνου των 12,27 σεντς δείχνει να ξεθυμαίνει. Τα προθεσμιακ­ά λευκής ζάχαρης, παράδοσης Αυγούστου, κατέγραψαν απώλειες 3,80 δολαρίων, ή 1%, στα 360,70 δολάρια ο τόνος.

Τα συμβόλαια του καφέ ποικιλίας αράμπικα, παράδοσης Σεπτεμβρίο­υ, υποχώρησαν 0,05 σεντς, ή 0,05%, στα 97,95 σεντς η λίβρα. Τα αντίστοιχα προθεσμιακ­ά της ποικιλίας ρομπούστα διολίσθησα­ν κατά τρία δολάρια, ή 0,25%, στα 1.185 δολάρια ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.