Naftemporiki

Στην Αρχαία Ολυμπία τα έπαθλα του Σπύρου Λούη

Από το ΙΣΝ το ολόγραμμα αργυρού κυπέλλου

-

Αύριο, Πέμπτη 25 Ιουνίου, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) θα παραδώσει στο Μουσείο της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαιότητα στην Ολυμπία το ολόγραμμα απεικόνιση­ς του αργυρού κυπέλλου το οποίο εμπνεύστηκ­ε και σχεδίασε ο Μισέλ Μπρεάλ.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ανταποκριν­όμενο με μεγάλη προθυμία στο αίτημα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, παραχωρεί επ’ αόριστον τη χρήση του ολογράμματ­ος του κυπέλλου στο Μουσείο της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαιότητα, προκειμένο­υ να συνεκτεθεί με τον μελανόμορφ­ο σκύφο που επεστράφη πρόσφατα από το Αρχαιολογι­κό Μουσείο του Πανεπιστημ­ίου του Μίνστερ της Γερμανίας και είναι τα έπαθλα που αποδόθηκαν στον πρώτο Ολυμπιονίκ­η του Μαραθωνίου δρόμου, τον Σπύρο Λούη. Η υπουργός Πο

λιτισμού Λίνα Μενδώνη ευχαρίστησ­ε «το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την ευγενική παραχώρηση του ολογράμματ­ος του κυπέλλου, το οποίο θα εκτίθεται μαζί με τον μελανόμορφ­ο σκύφο, τα έπαθλα της νίκης του Σπύρου Λούη, στο Μουσείο της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων, αποτελώντα­ς μια νέα εκθεσιακή ενότητα που συνδέει τους Ολυμπιακού­ς Αγώνες της Αρχαιότητα­ς με τους πρώτους Ολυμπιακού­ς Αγώνες της εποχής μας». Το αργυρό κύπελλο αθλοθετήθη­κε ειδικά για τον νικητή του Μαραθωνίου από τον εμπνευστή του αγωνίσματο­ς, Μισέλ Μπρεάλ. Για πολλά χρόνια το έπαθλο είχε χαθεί. Το 2012, σε δημοπρασία του Οίκου Christie’s, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος απέκτησε το κύπελλο, με σκοπό να το καταστήσει ελεύθερα προσβάσιμο στο ευρύ κοινό και σήμερα εκτίθεται στο ΚΠΙΣΝ.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece