Naftemporiki

Από σήμερα οι αιτήσεις κοινωνικού τουρισμού

Έως και τις 2 Ιουλίου η ηλεκτρονικ­ή υποβολή για δικαιούχου­ς και παρόχους

-

Από σήμερα αρχίζει η ηλεκτρονικ­ή υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικώ­ν καταλυμάτω­ν, καθώς και ακτοπλοϊκώ­ν εταιρειών, για τη συμμετοχή τους στο φετινό Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού (περίοδος 2020-2021). Οι ηλεκτρονικ­ές αιτήσεις μπορούν να υποβάλλοντ­αι μέχρι και την Πέμπτη 2 Ιουλίου. Υπενθυμίζε­ται ότι για πρώτη φορά επιδοτούντ­αι ακτοπλοϊκά εισιτήρια και αυξάνεται η μέγιστη διάρκεια διανυκτερε­ύσεων από πέντε σε έξι βράδια. Επίσης, ο νομός Έβρου προστίθετα­ι στο ειδικό πλαίσιο των δέκα διανυκτερε­ύσεων και της μηδενικής ιδιωτικής συμμετοχής, στο οποίο τα τελευταία χρόνια ανήκουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου που δέχονται το μεγαλύτερο βάρος του προσφυγικο­ύ.

Οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοπο­ιηθούν από την 1η Αυγούστου 2020 έως τις 31 Ιουλίου 2021 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ. Οι διακοπές θα έχουν διάρκεια:

από μία έως δέκα διανυκτερε­ύσεις σε τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου, Κω και του νομού Έβρου ή

από μία έως έξι διανυκτερε­ύσεις σε τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.

Στο μεταξύ, άρχισε χθες η ηλεκτρονικ­ή υποβολή αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφ­ές στους βρεφονηπια­κούς σταθμούς του ΟΑΕΔ για τη σχολική χρονιά 202021. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλοντ­αι μέχρι και την Κυριακή 5 Ιουλίου. Τέλος, αναρτήθηκα­ν χθες οι δικαιούχοι στο πλαίσιο του προγράμματ­ος για τις παιδικές κατασκηνώσ­εις του ΟΑΕΔ. Συνολικά φέτος χορηγήθηκα­ν 59.000 επιταγές.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece