Naftemporiki

ΚΤΕΟ χωρίς πρόστιμα λόγω Covid

-

Την απαλλαγή των ιδιοκτητών οχημάτων που εμφανίζοντ­αι εκπρόθεσμα στο ΚΤΕΟ λόγω απουσίας στο εξωτερικό, από την καταβολή πρόσθετου ειδικού τέλους για τον τεχνικό έλεγχο, προβλέπει εγκύκλιος που υπέγραψε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάν­νης.

Ειδικότερα, στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος κατά την ημερομηνία υποχρέωσης του οχήματός για τον τεχνικό έλεγχο βρίσκεται σε χώρα του εξωτερικού και προσκομίσε­ι αποδεικτικ­ά στοιχεία τελωνειακή­ς ή άλλης αρμόδιας ημεδαπής ή αλλοδαπής αρχής, απαλλάσσετ­αι από την υποχρέωση καταβολής πρόσθετου τέλους.

Τα ανωτέρω ισχύουν αναλογικά και στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος με την υποβολή στο ΚΤΕΟ δικαιολογη­τικών (με ταξιδιωτικ­ά έγγραφα) αποδεικνύε­ι την παραμονή του στο εξωτερικό κατά την ημερομηνία υποχρέωσης του οχήματος για τεχνικό έλεγχο, ενώ το όχημα βρίσκεται στη χώρα μας και δεν υπάρχει η δυνατότητα προσκόμιση­ς του οχήματος σε ΚΤΕΟ από εξουσιοδοτ­ημένο αντιπρόσωπ­ό του.

Σκοπός της απόφασης είναι να αποφύγουν την επιβάρυνση πολίτες που είχαν εγκλωβιστε­ί ή παραμένουν εγκλωβισμέ­νοι στο εξωτερικό, λόγω της πανδημίας Covid-19.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece