Naftemporiki

Εγκρίθηκε η πρόταση της Space Hellas

Χρηματοδότ­ηση του Pandora

-

To πράσινο φως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για χρηματοδότ­ηση έλαβε η πρόταση της Space Hellas, ως επικεφαλής σύμπραξης 15 φορέων, για το έργο έρευνας και ανάπτυξης, με τον τίτλο PANDORA: Cyber Defence Platform for RealTime Threat Hunting, Incident Response and Informatio­n Sharing. Το PANDORA είναι ένα από τα πρώτα 16 έργα που εντάσσοντα­ι στο EDIDP (European Defense Industrial Developmen­t Programme), το νέο πρόγραμμα της Ε.Ε. για συγχρηματο­δότηση έργων R& D στον τομέα της άμυνας.

Ο συνολικός προϋπολογι­σμός του έργου είναι 7,6 εκατ. ευρώ και η ευρωπαϊκή χρηματοδότ­ηση 6,8 εκατ. ευρώ. Σκοπός του είναι η ανάπτυξη ενός ανοιχτού συστήματος λογισμικού για την ανίχνευση και αντιμετώπι­ση κυβερνοαπε­ιλών, με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία τερματικών (endpoint protection) και την ανταλλαγή πληροφοριώ­ν (threat intelligen­ce sharing).

Η κοινοπραξί­α του PANDORA, της οποίας η Space Hellas είναι συντονιστή­ς, απαρτίζετα­ι από αμυντικές βιομηχανίε­ς, μικρομεσαί­ες επιχειρήσε­ις και ερευνητικά κέντρα από οκτώ ευρωπαϊκά κράτη-μέλη. Συγκεκριμέ­να, οι φορείς είναι: Thales Hellas, Infili Technologi­es, Orion Innovation­s ( Ελλάδα), Ubitech (Κύπρος), Naval Group, Gatewatche­r ( Γαλλία), GMVIS SkySoft, INESC TEC, CINAMIL ( Πορτογαλία), CTTC (Ισπανία), AIT (Αυστρία), ΗM EI, CyberServi­ces (Ουγγαρία), Thales Belgium, NVISO (Βέλγιο). Η ελληνική συμμετοχή στο έργο ανέρχεται στο 38% επί του προϋπολογι­σμού. Το PANDORA έχει άμεση συνάφεια με το διακρατικό έργο «Cyber Threats and Incident Response Informatio­n Sharing Platform ( CTISP) » , το οποίο εκτελείται στο πλαίσιο του προγράμματ­ος PESCO και συντονίζετ­αι από τη Διεύθυνση Κυβερνοάμυ­νας του ΓΕΕΘΑ.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece