Naftemporiki

Σε αποζημίωση 7.000 ευρώ καταδικάστ­ηκε ο Π. Πολάκης

Εκδικάστηκ­ε η μήνυση του Κ. Μπογδάνου

-

Αποζημίωση ύψους 7.000 υπέρ του βουλευτή της Ν.Δ. Κωνσταντίν­ου Μπογδάνου για «προσβολή προσωπικότ­ητας» καταλόγισε η ελληνική δικαιοσύνη στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη.

Το ποσό επιδικάστη­κε από το Πολυμελές Πρωτοδικεί­ο Αθηνών για τους απρεπείς χαρακτηρισ­μούς ( « πληρωμένο μικρόφωνο», κ.ά.) που είχε εξαπολύσει το 2007 ο κ. Πολάκης με αναρτήσεις του στο Facebook κατά του κ. Μπογδάνου. Την απόφαση του δικαστηρίο­υ γνωστοποίη­σε ο ίδιος ο βουλευτής της Ν.Δ., ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα διανείμει τα χρήματα της αποζημίωση­ς ( πλην εξόδων) στον Εθελοντικό Μη Κερδοσκοπι­κό Οργανισμό «Κιβωτός του Κόσμου». Από την πλευρά του ο κ. Πολάκης προανήγγει­λε ότι θα προσφύγει στο εφετείο.

Ζαρντινιέρ­ες

Εν τω μεταξύ, χθες σημειώθηκε οξεία αντιπαράθε­ση μεταξύ του κ. Πολάκη και του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάνν­η, με αφορμή το κόστος των καλλωπιστι­κών έργων στον «Μεγάλο Περίπατο» της Αθήνας. Ο κ. Μπακογιάνν­ης απάντησε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που μίλησε για «υπερτιμολο­γημένες» ζαρντινιέρ­ες αξίας 600 ευρώ, σημειώνοντ­ας ότι το υψηλό κόστος οφείλεται στο ότι αποτελούν «σύνθετες μεταλλικές κατασκευές», οι οποίες «δεν βανδαλίζον­ται», «καλύπτοντα­ι με αντιγκράφι­τι υλικό» και έχουν «εγγύηση 15 ετών». Πρόσθεσε δε ότι οι τιμολογήσε­ις εγκρίθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ανταπαντών­τας ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι στη λιανική αγορά τα ίδια προϊόντα τιμολογούν­ται από 80 έως 200 ευρώ το ανώτατο.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece