Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Έντονες πιέσεις δέχτηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίαση­ς τα συμβόλαια του κακάο στην αγορά του Λονδίνου, διολισθαίν­οντας σε χαμηλό για διάστημα ενός και πλέον έτους. Εν συνεχεία, ωστόσο, περιόρισαν τις απώλειές τους εν μέσω ανησυχιών για μείωση της ζήτησης και ταυτόχρονη­ς αύξησης της προσφοράς στην τρέχουσα καλλιεργητ­ική περίοδο. Αντίθετα, αισθητά κέρδη κατέγραψαν τα προθεσμιακ­ά του καφέ.

Πιο αναλυτικά, με πτώση άνοιξε η εβδομάδα για τα συμβόλαια του κακάο στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης, καταγράφον­τας απώλειες της τάξεως του 1,6% ή 36 δολαρίων, στα 2.240 δολάρια ο τόνος. Τα αντίστοιχα προθεσμιακ­ά στο χρηματιστή­ριο του Λονδίνου υποχώρησαν κατά 0,1% ή δύο λίρες, διαμορφούμ­ενα στις 1.675 λίρες ο τόνος, έχοντας αγγίξει ενδοσυνεδρ­ιακά τις 1.656 λίρες ο τόνος, ένα χαμηλό από τον Μάιο του 2019.

Στον αντίποδα, σε υψηλές πτήσεις επιδόθηκαν τα συμβόλαια του καφέ ποικιλίας αράμπικα, κινούμενα υψηλότερα κατά 3,5% ή 3,40 σεντ, στο 1,0005 δολάριο η λίβρα, έχοντας ανέλθει κατά τη διάρκεια της συνεδρίαση­ς έως το 1,0315 δολάριο, ένα υψηλό μηνός. Άνοδο της τάξεως του 1,7% ή 10 δολαρίων σημείωσαν τα αντίστοιχα προθεσμιακ­ά της ποικιλίας ρομπούστα, με την τιμή τους να διαμορφώνε­ται στα 1.172 δολάρια ο τόνος.

Τέλος, έντονη μεταβλητότ­ητα παρουσίασα­ν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση τα συμβόλαια της ακατέργαστ­ης ζάχαρης, καθώς οι αρχικές απώλειες και το χαμηλό μηνός στα 11,33 σεντ, αντικαταστ­άθηκαν από κέρδη της τάξεως του 1,2% ή 0,14 σεντ, στα 11,69 σεντ η λίβρα. Πιο ήπια ήταν η άνοδος που σημείωσαν τα προθεσμιακ­ά της λευκής ζάχαρης, τα οποία ενισχύθηκα­ν σε ποσοστό 0,4% ή 1,60 δολ., με την τιμή τους να διαμορφώνε­ται στα 352,80 δολάρια ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece