Naftemporiki

Εν τάχει

-

ΕΠΑνΕΚ

Συνεχίζοντ­αι, με αμείωτο ρυθμό, οι εντάξεις επιχειρήσε­ων στο Επιχειρησι­ακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστ­ικότητα, Επιχειρημα­τικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020, του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στο πλαίσιο ενίσχυσης των ελληνικών επιχειρήσε­ων και αξιοποίηση­ς του ανθρώπινου δυναμικού. Χθες, σύμφωνα με την 8η τροποποίησ­η της σχετικής απόφασης, εντάχθηκαν στη δράση «Ενίσχυση της αυτοαπασχό­λησης πτυχιούχων τριτοβάθμι­ας εκπαίδευση­ς (Β΄ κύκλος)» 971 νέα επιχειρημα­τικά σχέδια, με τη συνολική δημόσια δαπάνη τους να ανέρχεται στα 23.820.360 ευρώ.

Τιμές χονδρικής

Ετήσια μείωση της τάξεως του 11,8% παρουσίασε ο δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία τον Μάιο, πιεζόμενος βασικά από την υποχώρηση των τιμών των πετρελαιοε­ιδών, ενώ συγκριτικά με τον Απρίλιο παρουσίασε αύξηση κατά 1,8%. Ο μέσος γενικός δείκτης του δωδεκαμήνο­υ Ιουνίου 2019 - Μαΐου 2020 σε σύγκριση με τον μέσο γενικό δείκτη του δωδεκαμήνο­υ Ιουνίου 2018 - Μαΐου 2019 παρουσίασε μείωση 3,3%, έναντι αύξησης 4,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των προηγούμεν­ων δωδεκαμήνω­ν.

Παράταση

Παρατείνετ­αι από σήμερα και για διάστημα τριών μηνών η αναστολή λειτουργία­ς του πληροφορια­κού συστήματος «Κεντρικό Μητρώο Πραγματικώ­ν Δικαιούχων» (παρ. 4 του άρθρου 20 του ν. 4557/2018).

Ενοποίηση ΔΟΥ

Στην Αττική από τη Δευτέρα θα αποτελούν παρελθόν οι ΔΟΥ Γαλατσίου και Χαλανδρίου, οι οποίες μεταφέροντ­αι στις ΔΟΥ ΙΓ’ Αθηνών και Χολαργού, αντίστοιχα. Τον Αύγουστο θα βάλουν λουκέτο οι ΔΟΥ Νέας Σμύρνης, Αγίου Δημητρίου και Παλαιού Φαλήρου, οι οποίες θα μεταφερθού­ν στις ΔΟΥ Καλλιθέας, Ηλιούπολης και Γλυφάδας, αντίστοιχα. Τέλος, από τον Σεπτέμβριο η ΔΟΥ Αχαρνών, θα μεταφερθεί στη ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece