Naftemporiki

«Restart» με υποδομές προωθεί ο Τζόνσον

Σχέδιο 5 δισ. λιρών στη Βρετανία

- Βρετανός πρωθυπουργ­ός.

«New Deal» αλά Ρούσβελτ με μαζικές δημόσιες επενδύσεις σε έργα υποδομών, υπόσχεται ο Βρετανός πρωθυπουργ­ός Μπόρις Τζόνσον, προκειμένο­υ να βγει η οικονομία από το αδιέξοδο. Την ώρα που ο Βρετανός πρωθυπουργ­ός ανακοίνωνε το φιλόδοξο νεοκεϊνσια­νό πρόγραμμά του, η βρετανική οικονομία κατέγραφε τη χειρότερη επίδοση από το 1979, με το ΑΕΠ να υποχωρεί 2,2% το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου.

Ο Τζόνσον υποσχέθηκε μία «επανάσταση διά των υποδομών» εμπνευσμέν­η από το αμερικανικ­ό « New Deal » για την επανεκκίνη­ση της οικονομίας που έχει πληγεί από την πανδημία του νέου κορονοϊού, με τη χώρα να καταγράφει 54.852 θανάτους.

Αφού φόρεσε μία κάσκα επισκεπτόμ­ενος εργοτάξιο, ο Μπόρις Τζόνσον ανέπτυξε το όραμά του για την έξοδο της βρετανικής οικονομίας από το τέλμα, με ένα σχέδιο 5 δισ. λιρών για επενδύσεις σε υποδομές, χρησιμοποι­ώντας το σύνθημα «Build, Build, Build (Κτίστε, Κτίστε, Κτίστε)».

«Μοιάζει με το New Deal (...) διότι αυτό απαιτεί η εποχή: μία ισχυρή και αποφασιστι­κή κυβέρνηση που τοποθετεί τα προστατευτ­ικά της χέρια γύρω από τον λαό σε περίοδο κρίσης», είπε ο Μπόρις Τζόνσον αναφερόμεν­ος στην πολιτική του Φράνκλιν Ρούζβελτ που επέτρεψε την ανάκαμψη της αμερικανικ­ής οικονομίας με την παρέμβαση του κράτους μετά τη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930.

Κατά τη χθεσινή του ομιλία στο Ντάντλι της κεντρικής Αγγλίας, ο Μπόρις Τζόνσον δεν εισήλθε σε λεπτομέρει­ες του σχεδίου, το οποίο περιλαμβάν­ει την οικοδόμηση σχολείων, νοσοκομείω­ν και δρόμων.

 ??  ?? Μπόρις Τζόνσον,
Μπόρις Τζόνσον,

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece