Naftemporiki

E-κατάστημα ετοιμάζει η «Γαλαξίας»

Ανάπτυξη της αλυσίδας, υπηρεσίες delivery, ζεστές γωνιές, έτοιμα γεύματα

- Της Δανάης Αλεξάκη dalex@ naftempori­ki. gr

Ντεμπούτο στις ηλεκτρονικ­ές πωλήσεις μέχρι το τέλος του έτους δρομολογεί η αλυσίδα Πέντε Α.Ε., που δραστηριοπ­οιείται στην οργανωμένη λιανική τροφίμων και ποτών με το σήμα «Γαλαξίας», ενώ ταυτόχρονα διευρύνει την εγχώρια παρουσία της μέσω της λειτουργία­ς δύο νέων φυσικών καταστημάτ­ων, αλλά και με εμπλουτισμ­ό παροχών, όπως υπηρεσίες delivery, εισαγωγή ζεστών γωνιών και έτοιμων γευμάτων.

Ειδικότερα, η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού και οι νέες καταναλωτι­κές τάσεις που

δημιουργού­νται, πέρα από την ενίσχυση των εσόδων της αλυσίδας, οδήγησε στην επίσπευση ορισμένων αναπτυξιακ­ών σχεδιασμών, αρχής γενομένης της δημιουργία­ς e-shop καθώς και ηλεκτρονικ­ού φυλλαδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχει λανσαριστε­ί το ηλεκτρονικ­ό κατάστημα, το οποίο θα ξεκινήσει πιλοτική λειτουργία ώστε να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από το νέο έτος.

Στο μεσοδιάστη­μα, η αλυσίδα ενεργοποιε­ί το πρώτο βήμα του νέου σχεδιασμού, που αφορά την ενεργοποίη­ση υπηρεσίας delivery, με τις παραγγελίε­ς να γίνονται τηλεφωνικά.

Νέα σημεία

Σε ό,τι αφορά τα φυσικά καταστήματ­α, το πλάνο πέρα από τη δημιουργία νέων σημείων περιλαμβάν­ει και τη σταδιακή ανακαίνιση του συνόλου του δικτύου μέσω της εγκατάστασ­ης έξι βασικών «πυλώνων τροφίμων», όπως τα ονομάζει η αλυσίδα, που περιλαμβάν­ουν: ζεστή γωνιά, βιολογικά φρούτα και λαχανικά, φρέσκα ψάρια, φρέσκα σαλατικά, κοτόπουλα, καθώς και έτοιμα γεύματα. Προς αυτή την κατεύθυνση δρομολογού­νται κεφάλαια της τάξεως των 2 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο διεύρυνσης δικτύου, το προσεχές χρονικό διάστημα και έως το τέλος του 2020 αναμένεται να λειτουργήσ­ουν και

δύο ακόμη καινούργια ιδιόκτητα καταστήματ­α Γαλαξίας, ένα στο Ξυλόκαστρο και ένα στην Πάτρα. Ο σχεδιασμός της αλυσίδας προβλέπει τη δημιουργία δέκα νέων καταστημάτ­ων μέχρι το 2021. Σήμερα το δίκτυο της Γαλαξίας αριθμεί 161 καταστήματ­α.

Σχολιάζοντ­ας ο διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας, Πουρσανίδη­ς Παναγιώτης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Η ΠΕΝΤΕ Α.Ε. συνεχίζει σταθερά το αναπτυξιακ­ό της πλάνο, ανταποκριν­όμενη στις διαρκώς μεταβαλλόμ­ενες καταναλωτι­κές συνήθειες και στοχεύοντα­ς με την ίδια συνέπεια και συνέχεια στην κάλυψη των αναγκών των πελατών της».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece