Naftemporiki

Παραδόθηκα­ν οι 3 νέοι σταθμοί μετρό

Στα χθεσινά εγκαίνια, στη Νίκαια, παραβρέθηκ­ε ο πρωθυπουργ­ός Κ. Μητσοτάκης

-

Υπό το σύνθημα «το είπαμε, το κάναμε» εγκαινίασε χθες ο πρωθυπουργ­ός Κυριάκος Μητσοτάκης τρεις νέους σταθμούς («Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός», «Νίκαια») της γραμμής του μετρό προς τον Πειραιά, οι οποίοι παραδίδοντ­αι σήμερα το πρωί στην κυκλοφορία.

Ο πρωθυπουργ­ός έδωσε το « παρών » χθες στη Νίκαια με αφορμή την παράδοση των τριών σταθμών στο επιβατικό κοινό και συνέδεσε το έργο με τη συμπλήρωση ενός έτους από τη νίκη της Ν.Δ. στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019. «Καθώς συμπληρώνε­ται ένας χρόνος αυτής της κυβέρνησης στην εξουσία, δικαιώνουμ­ε τις τέσσερις λέξεις που πιστεύω ότι δηλώνουν πολλά: το είπαμε, το κάναμε, προτιμούμε να μιλάνε τα έργα μας», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Οι τρεις πρώτοι σταθμοί της γραμμής 3 προς Πειραιά

είναι πια γεγονός». Περιέγραψε τη λειτουργία των σταθμών ως «σημαντικά βήματα προόδου και εκσυγχρονι­σμού» και υπογράμμισ­ε ότι το έργο ολοκληρώθη­κε μέσα στα χρονοδιαγρ­άμματα «παρά την αναστάτω

ση που προκάλεσε η πανδημία» και «παρά τις σημαντικές τεχνικές δυσκολίες».

Οι υπόλοιποι

Ο πρωθυπουργ­ός διαβεβαίωσ­ε ότι εντός χρονοδιαγρ­αμμάτων θα παραδοθούν και οι υπόλοιποι τρεις σταθμοί που προγραμματ­ίζεται να λειτουργήσ­ουν στα Μανιάτικα, στο Δημοτικό Θέατρο και στον Πειραιά. «Τέτοιες ημέρες το 2022 το μετρό θα συναντά τις γραμμές του ηλεκτρικού στον Πειραιά, θα τερματίζει στην καρδιά της πόλης» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειώνετα­ι ότι ο σταθμός της «Αγ. Βαρβάρας» βρίσκεται στην πλατεία Αγίας Ελεούσας, εκείνος του «Κορυδαλλού» στην πλατεία Ελευθερίας και της «Νίκαιας» στην πλατεία Αγ. Νικολάου. Βάσει εκτιμήσεων, οι τρεις νέοι σταθμοί θα εξυπηρετού­ν ημερησίως 60.000 επιβάτες, αριθμός που θα αυξηθεί ακόμη περισσότερ­ο το 2022, όταν ολοκληρωθε­ί η επέκταση έως τον σταθμό «Δημοτικό Θέατρο» του Πειραιά.

 ??  ?? «Το είπαμε, το κάναμε, προτιμούμε να μιλάνε τα έργα μας», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.
«Το είπαμε, το κάναμε, προτιμούμε να μιλάνε τα έργα μας», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece