Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Με βαριές απώλειες άρχισε η νέα εβδομάδα για τα συμβόλαια του καφέ ποικιλίας αράμπικα, εν μέσω παρατεταμέ­νων ανησυχιών για σοδειά - ρεκόρ στη Βραζιλία. Απώλειες κατέγραψε και η ζάχαρη, με το κακάο στην αγορά του Λονδίνου να είναι το μοναδικό εμπόρευμα που κατάφερε να διαφύγει από τη γενικευμέν­η πτωτική τάση.

Ο καφές

Έντονες πιέσεις δέχτηκαν χθες τα προθεσμιακ­ά του καφέ ποικιλίας αράμπικα, με την τιμή τους να υποχωρεί 5,4% ή 5,55 σεντ, στα 97,65 σεντ η λίβρα. Η αγορά και οι συναλλασσό­μενοι βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής λόγω των προοπτικών για σοδειά - ρεκόρ στη Βραζιλία, τη χώρα με τη μεγαλύτερη παραγωγή στον κόσμο, την περίοδο 2020/21. Αρνητικό το κλίμα και στην αγορά της ποικιλίας ρομπούστα, με τα αντίστοιχα συμβόλαια να σημειώνουν πτώση κατά 2,3% ή 27 δολάρια, στα 1.172 δολάρια ο τόνος.

Η ζάχαρη

Πτωτικά κινήθηκαν και τα προθεσμιακ­ά της ακατέργαστ­ης ζάχαρης, σημειώνοντ­ας απώλειες 2,4% ή 0,29 σεντ, στα 11,95 σεντ η λίβρα. Οι καιρικές συνθήκες σε Βραζιλία, Ινδία και Ε.Ε. είναι ευνοϊκές κι έτσι το πρόσφατο ράλι στην τιμή της ζάχαρης δεν δικαιολογε­ίται, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς. Απώλειες 0,6% ή 2,70 δολαρίων και για τα συμβόλαια της λευκής ζάχαρης, στα 348,30 δολάρια ο τόνος.

Το κακάο

Αντίθετα, τα προθεσμιακ­ά του κακάο στο Λονδίνο κατέγραψαν κέρδη 0,6% ή 9 λίρες, στις 1.594 λίρες ο τόνος, ενώ τα αντίστοιχα συμβόλαια στη Νέα Υόρκη υποχώρησαν 1,1% ή 23 δολάρια, στα 2.156 δολάρια ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece