ΠΟΠ(ΟΣ) ART

Τα ωραία οπίσθια, αποτελούν, σε κάθε περίπτωση, έργο τέχνης. Η fitness expert του WH σου δείχνει πώς θα τα κάνεις να κλέψουν τις εντυπώσεις.

Women's Health (Greece) - - Μπροστινή σελίδα - Επιστημονική επιμέλεια: Ελευθερία Ζαπαντιώτη, personal trainer, WH fitness expert

Γλουτοί από τη Βραζιλία με 4 κινήσεις.

Αυτές οι ιδιότητες των γλουτιαίων µυών κάνουν πολλούς επιστήµονες να πιστεύουν πως η εξέλιξή τους είναι το γεγονός που διαχώρισε τους ανθρώπους από τους τετράποδους προγόνους τους. Αποτελεί, λοιπόν, ειρωνεία το γεγονός ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής µάς πηγαίνει εκατοµµύρια χρόνια πίσω. «Καθόµαστε ατελείωτες ώρες την ηµέρα κι αυτό µαθαίνει στους µυς να χαλαρώνουν, ακόµα κι αν ασκούµαστε συχνά» λέει ο Robert Panariello, διευθύνων κλινικός σύµβουλος και συνιδρυτής της Professional Physical Therapy στη Νέα Υόρκη, στο Νιου Τζέρσεϊ και το Κονέκτικατ. Εδώ ξεκινά και η κατρακύλα: οι µύες και όλο το πίσω µέρος του σώµατός σου (ονοµάζεται και «οπίσθια κινητική αλυσίδα») αναγκάζονται να αναλάβουν δράση και σε οδηγούν σε πολύ δυσάρεστες καταστάσεις, όπως η µυϊκή ανισορροπία και οι τραυµατισµοί. Φαινοµενικά άσχετα πράγµατα, όπως ένας στραµπουληγµένος αστράγαλος ή ένα χτυπηµένο δαχτυλάκι στο πόδι, µπορούν να κάνουν τα οπίσθιά σου να βγουν εκτός λειτουργίας, για να επιταχύνουν την επούλωση. Οπότε πώς θα τους βάλεις φωτιά; Πρόσθεσε πιο εκρηκτικές κινήσεις στην προπόνησή σου (όπως τα βάρη µε µπάρα), κάνε το ζέσταµα που σου προτείνουµε, πείραξε λίγο την προπόνηση ενδυνάµωσής σου και θα πάρεις τον έλεγχο των γλουτών σου πριν το καταλάβεις.

Τα οπίσθια αποτελούν τον μεγαλύτερο και πιο σημαντικό μυ του σώματός σου, αλλά πολλές φορές μπορεί να τα παραμελήσεις. «Οι περισσότερες γυναίκες ξεχνούν να ζεστάνουν τους γλουτιαίους μυς στη διάρκεια των καθημερινών προπονήσεών τους» λέει η Ζαπαντιώτη, personal trainer. Το φαινόμενο ονομάζεται «αμνησία γλουτιαίων» και μπορεί να μειώσει τις επιδόσεις σου. Ο λόγος είναι ότι οι γλουτιαίοι μύες συνεισφέρουν σε κάθε είδος κίνησης: στο τρέξιμο, στα πηδηματάκια, στα βάρη και σε ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.