Στα προφυλακτικά ισχύει το ρητό «ό,τι πληρώνεις, παίρνεις»;

Εχουμε τις απαντήςεις!

Women's Health (Greece) - - Ρώτα Το Wh - Sex

AΝαι, γιατί έχει άμεση σχέση με τα χρήματα που δαπανήθηκαν στην έρευνα και την παραγωγή τους. Οι μεγάλες εταιρείες επενδύουν πολλά χρήματα σε ποιοτικούς ελέγχους, για να βεβαιωθούν πως τα προφυλακτικά τους δεν θα σπάσουν. Οι φθηνές μάρκες δεν είναι εξίσου αξιόπιστες. Μπορεί να ξοδεύεις περισσότερα για να αγοράσεις καλύτερη μάρκα, αλλά αξίζει τα επιπλέον ευρώ: σε προστατεύουν πιο αποτελεσματικά από τα ΣΜΝ ή μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Αν θες κάτι καινούργιο και ασφαλές, δοκίμασε τα προφυλακτικά Playboy που μόλις κυκλοφόρησαν.

Η φίλη μου επιμένει ότι η γυμναστική μπροστά στον καθρέφτη τής δίνει αυτοπεποίθηση. Εχει δίκιο;

Φυσικά! Βλέποντας τον εαυτό σου να προσπαθεί μπορείς να αντιληφθείς τα λάθη σου και να έχεις τη μέγιστη απόδοση. Στην αρχή, ίσως νιώσεις χαζή, γιατί έχεις εκπαιδευτεί να πιστεύεις ότι είναι ντροπιαστικό να σε πιάνουν να κοιτάζεσαι στον καθρέφτη, αλλά έχε στο νου σου κι αυτό: όλοι είναι συγκεντρωμένοι στην προπόνησή τους και, συνεπώς, δεν ασχολούνται μαζί σου. Βάλε ένα αμάνικο μπλουζάκι, για να μπορείς να δεις του μυς σου να αναπτύσσονται. Εξακολουθείς να νιώθεις άβολα και να παρατηρείς τις ατέλειες του σώματός σου; Ισως τελικά η προπόνηση στον καθρέφτη να μην είναι για σένα.

Κάθε φορά που πίνω καφέ μόκα τρέχω πανικόβλητη στην τουαλέτα. Τι συμβαίνει;

Η πεπτική οδός αποτελείται από ένα μαλακό μυ, που συστέλλεται για να αποβάλει την τροφή και τις απεκκρίσεις, διαδικασία που είναι γνωστή ως περίσταλση. Η καφεΐνη, που περιέχεται και στον καφέ και στη σοκολάτα, ερεθίζει αυτόν το μυ, δηλαδή κάνει το έντερό σου να συστέλλεται πιο γρήγορα και μπορεί να σου δημιουργήσει την ανάγκη για τουαλέτα. Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάτι που να μπορείς να κάνεις για να εμποδίσεις αυτήν τη διαδικασία, αλλά τουλάχιστον μπορείς να ησυχάσεις: είσαι υγιέστατη.

Γιατί κάποια σπυράκια πονάνε και κάποια όχι;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, εκείνα που σε πονάνε είτε είναι κύστες µε βαθιές ρίζες είτε κόκκινα και µεγάλα. Τα νεκρά κύτταρα, τα έλαια του δέρµατος και τα βακτήρια έχουν συγκεντρωθεί σε έναν πόρο σου, προκαλώντας φλεγµονή και πίεση στην περιοχή, καθώς το ανοσοποιητικό σου σύστηµα προσπαθεί να αντιµετωπίσει τη µόλυνση. Είτε σε πονούν είτε όχι, µην τα σπάσεις. Δεν θέλεις να κάνεις τη µόλυνση χειρότερη. Βάλε µια ζεστή κοµπρέσα κι έπειτα λίγη κρέµα µε 1% υδροκορτιζόνη.

Υπάρχει κάποιο φθινοπωρινό look, που να μην απαιτεί σίδερο;

Είσαι τυχερή. Αυτήν τη σεζόν θα βρεις wrap φορέµατα φτιαγµένα από ελαστικά υλικά που δεν τσαλακώνουν εύκολα και φούστες από νεοπρένιο (το υλικό της στολής των δυτών) σε γραµµή Α, σαν αυτές που λάνσαρε ο Ted Baker, που διατηρούν και ξαναβρίσκουν εύκολα το σχήµα τους, ακόµα κι αν τις τσαλακώσεις.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.