Πέµπτη και Καλύτερη

Για πέμπτη χρονιά, οι Σπέτσες πλημμύρισαν αθλητές από όλη την Ελλάδα, κι όχι μόνο, για το μεγαλύτερο Spetses mini Marathon που έγινε ποτέ.

Women's Health (Greece) - - Fitness Event - Από την ομάδα του WH

Τα τελευταία πέντε χρόνια, οι Σπέτσες έπαψαν να αποτελούν αποκ λειστικά καλοκαιρινό προορισµό. Αθλητές απ’ όλο τον κόσµο συρρέουν στο νησί, για να συµµετάσχουν στην εξαιρετική διοργάνωση του Spetses mini Marathon και να διανύσουν τις απαιτητικές αλλά και πανέµορφες διαδροµές του αγώνα. Στις 9-11 Οκτωβρίου διεξήχθη για 5η συνεχή χρονιά το Spetses mini Marathon, υπό την αιγίδα του Δήµου Σπετσών και του Ε.Ο.Τ. Διοργάνωση-ορόσηµο για την ιστορία του µαραθωνίου, ο αγώνας πραγµατοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2011 µε 700 συµµετοχές, ανέπτυξε µια εντυπωσιακή δυναµική διεθνώς µεγαλώνοντας κάθε χρόνο και συµπληρώνει φέτος 5 χρόνια ζωής, έχοντας καθιερωθεί ως ένα από τα σηµαντικότερα αθλητικά event στην Ελλάδα. Περίτρανη απόδειξη, οι 12.000 φετινές συµµετοχές.

Για Καλό Σκοπό

Ο φετινός επετειακός αγώνας είχε έντονο κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς στην οµάδα του Χρυσού Χορηγού, της NN Hellas, συµµετείχαν και πρεσβευτές του «Μαζί για το Παιδί», ενώ η οµάδα του Μουσείου της Μπουµπουλίνας συγκέντρωσε χρήµατα και υλικά για το τοπικό Ιατρείο των Σπετσών. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Charity 4U της Holmes Place, ο Αλέξανδρος Πατούνης κολύµπησε το γύρο του νησιού των Σπετσών, συνοδεία σηµαντικών Ελλήνων κολυµβητών, συγκεντρώνοντας χρήµατα για τη Φλόγα και το Make-a-wish.

Μια Μεγάλη Γιορτή

Η διοργάνωση ήταν άψογη για άλλη µια χρονιά. Οι fitvpaddiction, Πόλλυ και Βίβιαν, η αποστολή του WH, τουλάχιστον, δηλώνουν ενθουσιασµένες. Εξάλλου, µετά το δύσκολο κοµµάτι του αγώνα (πρόκειται για µια από τις πιο απαιτητικές running διαδροµές), είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη φυσική οµορφιά του νησιού, αλλά και το ευχάριστο κλίµα από το πλήθος των αθλητών που βρίσκονταν εκεί. Αλλωστε, 12.000 άνθρωποι δεν είναι µικρός αριθµός. Τόσο σε ατοµικό επίπεδο, µέσα από τον εθελοντισµό, όσο και σε επίπεδο κοινότητας, σύσσωµο το νησί αγκάλιασε τη διοργάνωση. Οπως τονίζει ο δήµαρχος Σπετσών, κ. Παναγιώτης Λυράκης: «Το Spetses mini Marathon είναι πια αναπόσπαστο κοµµάτι της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου µας και η επιτυχία του συνιστά αιτία περηφάνιας και χαράς για όλους µας. Η ανεκτίµητη προσφορά των Σπετσιωτών-εθελοντών δίνει πνοή στον αγώνα». Είµαστε σίγουρες ότι, αν πήγες, θα το θυµάσαι για πάντα. Στείλε video από τις αγαπηµένες σου στιγµές στο info@ spetsesmarathon.com µέχρι τις 10 Νοεµβρίου, για να κερδίσεις µια καταπληκτική action camera της Garmin.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκέψου τη σελίδα

1 / Στην εκκίνηση του ημιμαραθωνίου: η παρουσία των κατοίκων του νησιού έδινε δύναμη στους δρομείς σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. 2 / Το Spetses mini Marathon γέμισε τη θάλασσα με κολυμβητές στη μέση του φθινοπώρου. 3 / Η αποστολή του WH, Βίβιαν Δράκου και

1

3

2

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.