Χρησιµεσ πληροφοριεσ

Women's Health (Greece) - - Cover Story -

Εχε μαζί σου ένα μπουκαλάκι νερό και μια φωτογραφική μηχανή. Ακόμα κι αν δεν πιστεύεις ότι μπορεί να κάνεις κάτι που να αξίζει να απαθανατιστεί, σίγουρα θα πετύχεις κάποιον που θα σε εντυπωσιάσει.

Ο φόβος «είναι υπερεκτιμημένος» διαβεβαιώνει η Ροζαλία. «Σίγουρα δαμάζεται. Το παρκούρ με έμαθε να τιθασεύω τις σκέψεις μου». Η Μαρία συμφωνεί και τονίζει ότι «η μεγαλύτερη παγίδα στην οποία μπορεί να πέσεις είναι να αφήσεις το φόβο σου να κυριαρχήσει. Αν δεν είσαι σίγουρη γι’ αυτό που πας να κάνεις, δεν θα έχεις καλά αποτελέσματα. Η δεύτερη παγίδα είναι η ανυπομονησία. Δεν έχει νόημα να βιαστείς να γίνεις καλή στο παρκούρ. Είναι σαν να προσπαθείς να κάνεις ένα άγουρο φρούτο να ωριμάσει πριν την ώρα της.

Την προηγούμενη μέρα

πιες πολύ νερό και φρόντισε να μη φας μια ώρα πριν από την προπόνηση. Πριν ξεκινήσεις, παρατήρησε για πέντε λεπτά το περιβάλλον. Αυτό θα σου δώσει ιδέες για κινήσεις και θα σε προστατεύσει από λάθος εκτιμήσεις.

Οι γυναίκες που ασχολούνται με το παρκούρ στην Ελλάδα είναι ελάχιστες. Τα κορίτσια λένε πως παλαιότερα προπονούνταν και με άλλες γυναίκες, οι οποίες όμως σταμάτησαν μετά από λίγους μήνες ή το πολύ μετά από 1-2 χρόνια. «Στο εξωτερικό πλέον προπονούνται πολλές κοπέλες διαφόρων ηλικιών. Πραγματικά χαιρόμαστε να βλέπουμε την όλη εξέλιξή τους, αλλά και το πόσο αυξάνεται η γυναικεία κοινότητα παρκούρ ανά τα χρόνια» μας λένε. «Οι γυναίκες προπονούνται το ίδιο σκληρά με τους άντρες. Με τις περισσότερες από αυτές κρατάμε καλή επικοινωνία και συμμετέχουμε μαζί σε διάφορα δρώμενα». Μην αφήσεις την απουσία γυναικών να σε αποθαρρύνει. Εξάλλου, κάποιες πρέπει να κάνουν την αρχή.

Κινήσεις όπως τα backflips, τα εναέρια ακροβατικά και τα τρικ χρησιμοποιούνται σαν μέσο γρήγορης υπερπήδησης των εμποδίων, δεν πρέπει πρέπει όμως να γίνονται αυτοσκοπός.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.