Grundfos-bravúr: közel a továbbjutás

Forró szívvel diadalmaskodtak a kék-fehérek a hideg északon

24 Óra - - CÍMLAP - Petrik József jozsef.petrik@mediaworks.hu

Bravúros, 29-26-os győzelmet aratott a Grundfos KC Tatabánya a dán Kolding otthonában a férfi kézilabda EHF-kupa csoportkörének 4. fordulójában, hatalmas lépést téve ezzel a negyeddöntőbe jutás felé. Folytatás március 25-én az izraeli Maccabi Tel-Aviv otthonában, ahol a csapat bebiztosíthatja a továbbjutást.

Igen közel került a negyeddöntőbe jutáshoz a Grundfos KC Tatabánya az EHF-kupában, miután bravúros győzelmet aratott a dán Kolding otthonában. KÉZILABDA EHF-KUPA, FÉRFI, 4. FORDULÓ

KIF KOLDING (DÁN) – GRUNDFOS TATABÁNYA KC 26-29 (16-14)

Horsens Forum, 1500 néző, vezette: D. A. Martins, R. A. Martins (portugálok).

KOLDING: Hvidt – Rocha 5, Igropulo 5(2) , Viudes 1, Spellerberg 8, Stenmalm 1, Peschardt 2. Csere: Cleverly (kapus), Mindígia, Augustinussen 1, Kristiansen, Björnshauge 1, Robledo 2. Edző: Carlos Ortega.

TATABÁNYA: Székely M. – Leimeter 2, Grigoras 3, Sipos A., Vranjes 3, Ilyés, Vujovics 8(2). Csere: Tóth M. (kapus), Bozovics 7, Szölllősi Sz. 1, Juhász Á. 3, Szöllősi B. 1, Pásztor Á. 1. Edző: Matics Vladan. AZ EREDMÉNY ALAKULÁSA: 5. p.: 3-1, 9. p.: 4-4, 14. p.: 7-5, 18. pp.: 11-8, 22. p.: 13-9, 33. p.: 16-15, 37. p.: 19-16, 43. p.: 2120, 50. p.: 22-22, 56. p.: 24-25. KIÁLLÍTÁSOK: 12, illetve 12 p. HÉTMÉTERESEK: 2/2, illetve 2/2.

Későn nyugodott meg a Tatabánya, pedig a mintegy harminc Bányász-drukker, nagy hanggal, forró szívvel űzte kedvenceit a hideg északon... A vendégek eleinte az eladott labdákban, valamint a ziccerek elpuskázásában jeleskedtek.

A kék-fehérek elsősorban Bozovics bombáinak köszönhetően azért egyszer sem szakadtak le annyira, hogy a Kolding beláthatatlan távolságba kerüljön. Iparkodott, kapaszkodott a „Bányász”, de két-három gólnál nem kerültek közelebb riválisukhoz. Aztán, amikor az addig szárnyaló Spellerberget meg tudták fékezni, fordult a kocka. A megszerzett labdákból pedig legtöbbször a szélvészgyors Vujovics száguldott a Kolding kapujára. A hajrában átvette a vezetést a Tatabánya, és végül a Kolding győri legyőzése után bebizonyította, kétszer is képes a bravúrra. Ám elképzelhető, hogy a Tatabánya nagy árat fizetett a győzelemért, mert a meccs utolsó pillanataiban Milos Bozovics hüvelykujja megsérült. A kiváló játékost el is kellett vinni a helyi kórházba, hogy megröntgenezzék.

– A végén nyertük meg – mondta Tóth Mihály, a tatabányaiak szünet után remeklő kapusa. – Hiába vezettek szinte végig, mi kitartottunk, és volt erőnk fordítani.

SIBALIN JAKAB, A TATABÁNYAIAK EDZŐJE: – Fantasztikus akarattal egy remek ellenfelet gyűrtünk le. 22-22-es állásnál sok múlott azon, melyik csapat szerez először vezetést. Nekünk sikerült, és ezt az előnyünket végig megőriztük.

Fotó: Puskás Alexa

Ilyésék (fehérben) nagy lépést tettek a negyeddöntőbe jutásért Dániában

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.