346 millió forint adót csalt el egy vállalkozó

24 Óra - - MEGYEI KÖRKÉP - Sz. I.

A megtérülés érdekében ingatlanokat, gépkocsikat foglaltak le

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a 48 éves férfivel szemben.

A férfi a tatabányai székhelyű kft. ügyvezetőjeként dolgozott, melynek bevétele főként munkaerő-kölcsönzésből származott. A vállalkozó 2013. és 2014. években azért, hogy a cég által fizetendő adót csökkentse, valótlan tartalmú áfabevallásokat nyújtott be az adóhatósághoz, illetve a bevételeit eltitkolta.

Mindez úgy történt, hogy a férfi a bevallásban nem tüntette fel valamennyi, a munkaerő-kölcsönzésről kiállított számlát, továbbá a beszerzési oldalon nem létező költségek, illetve számlák szerepeltek.

A férfi a központi költségvetésnek összesen 346.604.857 forint vagyoni hátrányt okozott, melynek megtérülése érdekében ingatlanokat, gépkocsikat és követeléseket foglaltak le.

Az elkövető által elkövetett bűncselekmény öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A főügyészség a férfivel szemben börtönbüntetés kiszabását és azt is indítványozta, hogy őt gazdálkodó szervezet vezetésétől tiltsa el a bíróság.

A vállalkozó büntetőjogi felelősségéről a Tatabányai Törvényszék dönt – áll a főügyészség közleményében.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.