A fiatal fotósok rajonganak a Pilis szépségeiért

24 Óra - - MEGYEI KÖRKÉP – HIRDETÉS - Balogh Csilla

Három tehetséges fiatal fotóiból nyílt kiállítás Kesztölcön a Művelődési Házban. Nem kell különösebben éles szem ahhoz, hogy megállapítsuk, a művészek rajonganak a Pilisért, hiszen ez érződik minden egyes képen. Nem meglepő tehát, hogy a tárlat a Pilis szerelmesei címet kapta. A megnyitó időpontjára szép tömeg gyűlt össze a nagyteremben. A mikrofont először Klinger Ágnes, az intézmény vezetője ragadta magához. Kara Józsefet konferálta fel, aki Szilágyi Domokos Hegyek, fák, füvek című verséből olvasott fel egy ide illő részletet. Ezután a fiatal tehetséges zenész, Geiszler Dóra játszotta el harmonikán a Pilisi himnuszt.

A nyitóbeszédet Nyírő András, a Kesztölci Borklub Egyesület elnökségi tagja tartotta, hiszen a kiállítás az ő kezdeményezésükre született meg. Beszélt a borozás közben felmerülő örök kérdésről, miszerint létezik-e a világ nélkülünk. A klub tagjai úgy tartják, igen. Csak nem olyan szép és jó, mint velünk, emberekkel. Bemutatta az alkotókat. „Molnár Dávid büszke, délceg madarakat fényképez. A képek mögött ott van Dávid, a fotós, aki átérzi a madarak lelkét és megmutatja nekünk. Kara István úgy fényképezi Kesztölc utcáit, a dombokat, a környező hegyeket, hogy zavarba jövünk. Mély, tiszta szerelemmel mutatja be a világot, ahogy szép asszony mosolyát szokás fényképezni. Érzelmes, romantikus képeivel hódol, udvarol a falunak. Kézen fogja a nézőket és körbevezeti őket a titkos helyeken. Király Gábor istenadta tehetség. Úgy tud képeket alkotni, formázni, ahogy kevesen. Mindegy, hogy az öntelt Esztergomi Bazilika kupoláját, vagy egy korhadt fadeszkát kell fotóznia.”

Megköszönte a művészek munkáját és további képek elkészítésére biztatta őket, hiszen a fotóik nélkül létezik a világ, csak nem olyan szép és jó, mint azokkal együtt.

Fotó: B. Cs.

Klinger Ágnes intézményvezető köszöntötte a fotósokat

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.