Továbbjutást jelenthet a bravúros dániai diadal

A dániai diadal karnyújtásnyira hozta a kékek továbbjutását

24 Óra - - CÍMLAP - Petrik József jozsef.petrik@mediaworks.hu

Még mindig fodrozódnak azok a boldogsághullámok a tatabányai férfi kézilabdacsapat körül, amelyeket a dániai diadal váltott ki. A kék-fehérek az EHF-kupa C-csoportjában idegenben is legyőzték a klasszisokkal felálló KIF Kolding gárdáját. Matics Vladan vezetőedző csapata ezzel óriási lépést tett a továbbjutás felé vezető úton.

Az európai topcsapatok mércéjével Dávidnak számító Tatabánya sikere arra jó példa, hogy a szív és az akarat sokszor a játéktudásnál is fontosabb. A szurkolók gyakran azt kiabálják, hogy: „Harcoljatok, harcoljatok!” Nos, a Grundfos Tatabánya KC valóban végig harcolva a meccset harcolta ki a győzelmet. Ezzel pedig abszolút elérhető közelségbe került a legjobb nyolc közé jutás.

Meglehetősenv isszhangos sikert aratott a Tatabánya a dán topcsapat, a Kolding otthonában. Matics Vladan tanítványai bizonyították, hogy a játéktudáson túl mennyire fontos a szív és az akarat. Így nyertek 29-26-ra, és karnyújtásnyira kerültek az EHF-kupában a legjobb nyolc közé jutástól.

Az EHF-kupabeli szereplést tapasztalatgyűjtésnek szánta a Tatabánya. A kékek a második számú nemzetközi kupában még nem jutottak el a csoportkörig. Most ez is összejött...

– Aki itt a csoportban jól szerepel, annak már híre megy – mondta Kontra Zsolt, a Grundfos KC technikai vezetője. – Szerettünk volna egy-két jó mérkőzést itt játszani. Bevallom, a fellépésünk jobban sikerült, mint ahogy vártuk. Ugyan az Audi Arénában kell kézizni, de jó érzés, hogy a győriek kíváncsiak a férfikézilabdára is. Nem véletlenül ültek legutóbb kétezren a lelátókon.

A tatabányaiak a dániai diadalt követően kicsit meszszebbre tekintenek, amenynyiben az izraeli találkozón is nyer a Matics-csapat, szinte száz százalék, hogy a nyolc között van. Sőt, az április elsejei, Magdeburg elleni összecsapás akár a csoportelsőségről is dönthet.

– A földön járunk, ezért úgy ítéltük meg, hogy a csoportunkban a Magdeburg és a Kolding a favorit – emelte ki lapunknak Marosi László, a klub elnöke.

– A célunk az volt, hogy minél jobb eredményeket érjünk el. Most viszont ott tartunk, hogy továbbjuthatunk. A dánok elleni győzelemért valóban megharcoltunk. Nem véletlen, hogy mindhárom sorozatban – egyelőre – jó pozícióban vagyunk, de a ránk háruló feladatok csak egyre nehezebbek lesznek – tette hozzá.

A kék-fehérek egyébként csütörtökön a Magyar Kupában már a legjobb négy közé jutásért játszanak az FTC ellen, a Népligetben. Jó lenne, ha minél több szurkoló elkísérné a Tatabányát a fővárosba. A 18 órakor kezdődő meccsre díjtalan a belépés.

Így örültek a tatabányai kézilabdázók a Dániában elért sikernek. A mieink a következő játéknapon bebiztosíthatják továbbjutásukat

Fotó: Hagymási Bence

Ilyés Ferencék Izraelben akár a továbbjutást is bebiztosíthatják

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.