Eb-bronzérem Esztergályoséktól

24 Óra - - SPORT - Sz. A.

Nyolcadik érmét szerezte meg a magyar küldöttség a plovdivi kadet és junior Európa-bajnokságon a tatai Esztergályos Patrikot is soraiban tudó párbajtőrcsapattal. A rosszul sikerült egyéni verseny után nyilván jelentős becsvágy munkált az igen tehetséges junior párbajtőr társaságban, amely ismét szépen szerepelt. A tatai vívó egyébként a közelmúltban tért vissza egy komolyabb sérülésből, méghozzá egyből junior bajnoki címet szerezve.

Ahogy a hunfencing.hu írja, a csapat az Eb nyolcaddöntőjében a kellemetlen ellenfélnek számító Izraellel szemben 42:26ra győztek, majd a negyeddöntőben a lengyelek ellen egyetlen tussal, 35:34-re nyertek. Aztán a tavalyi világbajnok olaszok ellen nem jött össze a bravúr. A meccs közepén még vezettek, de az utolsó kört nagyon „megnyomták” Vismaráék, ami 39:45-ös végeredménnyel járt együtt. A bronzderbin Németország következett, amelyet megnyertek a fiúk. A továbbra is remeklő Gergely mellé ezúttal Andrásfi Tibor is odatette magát, és szinte végig vezetve hozták a meccset 45:38-ra.

A BRONZÉRMES MAGYAR CSAPAT: Andrásfi Tibor, Esztergályos Patrik, Koch Máté, Siklósi Gergely, válogatott edző: Eitner Kinga, edzők: Andrásfi Tibor, Partali Csaba, Halla Péter, Dancsházy-Nagy Tamás).

Fotó: H. B.

A tatai Esztergályos Patrik is bronzzal gazdagodott

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.