Fölényes diadal

Maradt az előnyből a csabai serdülő tornászoknak

Bekes Megyei Hirlap - - SPORT - Gajdács Pál pal.gajdacs@partner.mediaworks.hu

A Torna Club Békéscsaba serdülői nyerték meg az utánpótlás tornász csapatbajnokságot. A budapesti versenyen a viharsarki szakosztály ifjúsági tornászai a KSI SE mögött a második helyen végeztek.

A békéscsabai serdülőket a mostani fordulóban ugyan beelőzte a fővárosi KSI SE, ám a tavaszi első körben összeszedett jelentős előnyből még bőven maradt annyi, amennyi elég volt az első helyhez.

— Csapatunkba három fiatalab lány került fel az ősszel, akik szintén szépen helytálltak. Minden gyerek fejlődött, erősebb kiindulópontszámmal is végrehajtották a gyakorlataikat, több új dolgot is beépítettünk. Nagyon nagy büszkeség tölt el, hogy a gyerekek enynyire odatették magukat. Az előadott huszonnégy gyakorlatból mindössze kettőn volt rontás, ami minimálsinak tekinthető. A mostani fordulót ugyan nem nyertük meg, de még ez is belefért, hiszen tavasszal hat tizeddel végeztünk a KSI SE előtt, és összesítésben így is fölényesen győztünk — értékelt a csapat egyik felkészítő edzője, Harangozó Ildikó, aki nem felejtette megemlíteni a tavaszi fordulóban még edzősködő Balázs Beatrix nevét és megköszönte az eddig is nagy áldozatot hozó szülők segítségét.

Az ifik több nehézséggel küszködtek, Katona Barbara könyöke fájt, Szabó Évát pedig „kölcsönadták” a serdülőcsapatnak.

— A szépen tornázó Szujó Dorka végre ismét négy szeren indulhatott, ami jó előjel a hétvégi mesterfokú bajnokság előtt. Szujó Hannát is dicséret illeti, de Szabó Mónikát is, akinél talajon újítottunk. Annak meg külön örülök, hogy Katona Barbi három szert

is bevállalt — mondta Zsilinszki Tünde edző.

UTÁNPÓTLÁS CSB. IFJÚSÁGIAK. 2. FORDULÓ: 1. KSI 198,600 pont, 2. TC Békéscsaba (Katona Barbara, Szujó Dorka, Szabó Mónika, Szujó Hanna, Szabó Éva, edző: Zsilinszki Tünde, Petrovszki Pál) 185,300. A csb végeredménye 2 forduló alapján: 1. KSI 391,300, 2. TC Békéscsaba 383,800.

Serdülők. 2. forduló: 1. KSI SE

216,000, 2. Dunaferr 215,600, 3. TC Békéscsaba 215,400. A csb végeredménye 2 forduló alapján: 1. TC Békéscsaba (Szilágyi Nikolett, Purguly Zsuzsanna, Sándor Roxána Lili, Szarka Laura Netti, Barlabás Anna Kata, Böszörményi Csilla. Tavasszal versenyzett: Szabó Éva. Edző: Harangozó Ildikó, Sergii Butsula) 422,900, 2. KSI 417,500, 3. Dunaferr 408,800.

A bajnok csabai serdülőcsapat, a bal oldalon Sergii Butsula, a jobb oldalon Harangozó Ildikó

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.