Városházi nyílt napon jártak

Nyílt napot tartottak szerdán a csabai városházán

Bekes Megyei Hirlap - - CÍMLAP - Papp Gábor gabor2.papp@mediaworks.hu

BÉKÉSCSABA Középiskolás diákok számára szerveztek nyílt napot szerdán a békéscsabai városháza dísztermében. A fiatalok egy szimulált közgyűlésen is részt vehettek, ahol átmenetileg a képviselők szerepébe bújhattak.

Középiskolás diákok számára szerveztek nyílt napot szerdán délelőtt a békéscsabai városháza dísztermében. A fiatalok egy szimulált közgyűlésen is részt vehettek, ahol átmenetileg a képviselők szerepébe bújhattak, tárgyalhattak az előterjesztésekről és szavazhattak is azokról.

– A közgyűlés 2015 decemberében fogadta el a 2016 és 2020 közötti időszakra vonatkozó Ifjúsági Koncepcióját és Cselekvési Tervét, aminek egyik fontos alappillére, hogy a fiatalok számára minél teljesebb körű információkat biztosítsunk városunk működéséről - nyilatkozta lapunknak Szarvas Péter polgármester. - Ennek az elképzelésnek a részeként hívtuk élete első ízben a szerdai nyílt napot is, amelyre a békéscsabai középiskolák diákjai közül félszáz fiatalt hívtunk meg.

Szarvas Péter elmondta, a megjelent tanulóknak életszerű

környezetben mutatták be a békéscsabai közgyűlés munkáját.

- Szeretnénk, ha a fiatalok már ebben a korban megismernék a közügyeket, illetve a település

életében fontos döntések meghozatalának körülményeit testközelből érzékelhetnék szögezte le.

A városháza dísztermét szerdán ugyanúgy berendezték, mint a hagyományos közgyűlések idején, bekapcsolták a szavazógépeket, a képviselők helyén pedig ezúttal a diákok foglalhattak helyet a szimulált tanácskozás idejére. Nem maradtak el a határozathozatalok sem, amelyek előzményeként a fiatalok tájékoztatókat hallgathattak meg a polgármesteri hivatal egyes osztályainak működéséről. Egyebek mellett betekinthettek a közigazgatási, oktatási, fejlesztési, pénzügyi osztály munkájába, amelynek vezetői tudatosan úgy állították öszsze szakmai anyagukat, hogy az több ponton érintse a fiatalok életével kapcsolatos kérdéseket. Egyebek mellett a hangosítás, a köztéri viselkedés, a közterület-használat témája is előkerült, míg dr. Bacsa Vendel jegyző a városháza történetéről szólt.

A rövid ismerkedést követően jó hangulatú diskurzus alakult ki a diákok, valamint a városvezetők - Szarvas Péter polgármester és Kiss Tibor alpolgármester -, illetve a hivatali szakemberek között. A napirendeket minden esetben szavazással zárták.

A napirendeket minden esetben szavazással zárták.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.